Nu tar vi lov och syns på onsdag! Torsdagen är studiedag och barnen lediga.

1-2:an Hejsan!

Veckorna rusar fram och nu är vi snart inne i sköna maj J . Den här veckan har vi tränat vidare på att skriva riktiga meningar med stor bokstav och punkt. Dessutom tränar vi på vikt inom matematiken. I onsdags var ettorna till skolskogen med F-klassen på eftermiddagen. De lekte och hade det bra. Tvåorna började med ett nytt arbetsområde inom biologi, nämligen djur i vår natur. Barnen ska få forska och göra ett arbete som de sedan delger resten av klassen. Alla verkar supertaggade! I torsdags provade vi på att göra tredimensionella konstverk. Resultaten finns att beskåda på klassbloggen Till veckan är det skola endast onsdag och fredag.

Mån,Tis: lediga

Ons: Läxan in!

Tor: Studiedag.

Fre: A-S i klassen

Trevlig Valborgshelg! Maria & Ann-Sofie

3-4:an Hej!

Mag- och tarmkanalen är en spännande sak. Den innehåller delar som kan verka motbjudande men samtidigt fascinerande. Fråga era barn vad de tycker! När jag skriver “svenska” på schemat så suckar en del. “Seriöst?!” ropas det i kulisserna. Det lustiga är att när svenska-lektionen kommer så skrivs det berättelser så pennorna glöder, fantasin sprudlar och handstilarna blir bara vackrare och vackrare. Jag är mycket glad att få uppleva denna arbetsglädje hos 16 elever. Samtidigt!

Ikväll är det klassfest och jag märker att förväntningarna stiger. Det är även Foks födelsedag så han tar med chips o dricka till alla. Vill man ha något särskilt godis så kan man ta med det.

Mån-tis: lediga

Tors: Studiedag

Fre: Läslogg. 4:or klara med eng-övningar.

Ha en fin valborgshelg!

5-6:an Hej!

Den här veckan så har praktiken varit ett roligt och nyttigt inslag. Nu ser vi fram emot redovisningen på onsdag. Jag lägger ut frågorna på hemsidan ifall någon behöver. I tekniken så börjar husen ta form och till nästa vecka så lägger vi lite extra tid på just detta ämne. Idag fredag så har vi haft multiplikationstest och nu kör vi dessa ett par veckor. Försök att motivera era barn att träna tabellerna, gärna i spel så som yatzy eller någon bra tabellsida på nätet.

Må-ti: Lovdag

On: Redovisa praktiken. Tjejerna tjejsnack och killarna slutar 13.45.

To: Studiedag

Fre: 5:or klara med eng-övningarna. 6:or inga glosor.

Ha en trevlig Valborg! Lena och Pontus