Vecka 18

Bobygda skolas veckobrev

v. 18

 

Information till alla:

 • Vi har haft en händelserik start på veckan med stort snöfall som ledde till elavbrott. Detta i sin tur ledde till rökutveckling i källaren då fläkten till pannan stannade och utrymningslarmet startade. Vi utrymde skolan och det gick så smidigt. Duktiga elever som snabbt samlades på skolans fotbollsplan under ledning av personalen.
 • Tänk på att alla raster är uteraster så det är kläder efter väder som gäller.
 • Tisdag 2/5:F-3 på Kulturskolans dansföreställning i Hudiksvall. Ta med egen matsäck som ersätter dagens skollunch. Bussen går från skolan 8.45 och är åter på torget kl. 13.00 och Bobygda 13.45. Meddela om ni ska kliva av på torget.
 • Torsdag 4/5: 4-6 på teater i Hudiksvall, Trollkarlen från OZ. Eleverna från Bobygda åker tidiga bussen till stan, 7.15 från Bobygda skola. Stor buss från torget kl. 8.00 som går till stan via Gåsbacka och Krusänga. Teater kl. 9.30-12.00. Ta med egen matsäck att äta till lunch i pausen. Tänk på  att ta med något som inte kladdar. Åter på torget kl. 13.00 och Bobygda 13.45.

Hälsning från Glada-Hudik-teatern: Projektet “Barn föds inte med fördomar” går som tåget och vi är superglada över allas engagemang. Vi är övertygade om att detta gör skillnad! Här kommer ett förmånligt biljetterbjudande till elevernas anhöriga att se kvällsföreställningen av Trollkarlen från Oz med 100 kronor i rabatt per biljett”. Boka på denna länk

Hudiksvall:

http://www.ticnet.se/event/HUD0504?CL_ORIGIN=Web2

 

 • Fredag 5/5: Västanängens förskola och fritids har planeringsdag och håller stängt.
 • Måndag 8/5 kl. 16-18 är det arbetskväll för förskola, skola och fritids, både för vuxna och barn.  Vi hjälps åt att göra fint på gården. Vi kommer att kratta, sopa, rensa, måla och plocka skräp. Vi bjuder på hamburgare och fika. Ta med egen kratta. Ju fler vi blir, ju snabbare går det. Välkomna!
 • Friends: 2-12 maj kommer vi att genomföra en kartläggning med personal och elever gällande trygghet och trivsel på skolan samt förekomst av kränkningar. Denna kartläggning är en grund för vårt arbete med Friends som startar till hösten och kommer att pågå under 3 år. Kartläggningen är webbaserad och sker på skoltid. Elever F-2 kommer att få frågor upplästa av datorn, 3-6 läser själva.
 • Till veckan startar inskolningen av våra blivande förskoleklassare, 10 st.
 • Så här ser planeringen ut inför läsåret 2017-2018:

Förskoleklass Lina Larsson

1-2:an Ann-Sofie Englund och Johanna Nordqvist

3-4:an Mark Pole

5-6:an Maria Karlsson

 • Läxläsning, tisdagar kl. 8-8.30
 • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138

 

F-1:an

Hej! Under veckan har klassen fått nya sittplatser och arbetsron och stämningen har varit bra. Onsdag och fredag har 1:orna jobbat tillsammans med 2-3:orna. Det har fungerat bra och varit uppskattat av eleverna. I måndags hade vi en lyckad utflykt till Hudiksvall. Vi åkte bussen direkt på morgonen, sedan lekte vi i en rolig lekpark på Håsta och åt vår matsäck. Vi promenerade till Räddningstjänsten. Vi fick se en teater som innehöll olika typer av olyckor ochsedan fick vi gå guidad tur på stationen. Efter besöket återvände vi till lekparken för lek och fika. På tisdagen jobbade vi med bokstaven Zz och ritade och skrev utifrån vår utflykt.

På torsdagen var det dags för simundervisning och Bella följde med gruppen till badet.

Redan nu har vi skrivit i veckologgarna och planerat vecka 18, titta gärna.

Kom ihåg att ta med frukt varje dag till fruktstunden.

 

Måndag: LOV

Tisdag: Dansföreställning i Hudiksvall, matsäck och kläder efter väder. Se info ovan. Meddela i veckologgen om ni hämtar på torget kl. 13.00.

Torsdag: Simundervisning på Ede, ta med badkläder. Meddela i veckologgen om ni hämtar direkt på badet kl. 13.00. OBS! F-3 ska åka den lilla bussen från torget kl. 8.00 till skolan. Den stora bussen går med 4-6:or till Hudiksvall.

Fredag: Idrott på Bobygdsgården, ta med ombyte och duschsaker för fritidsbarn.

 

Trevlig valborg! /A-S och Johanna

 

2-3:an

Vi började veckan ut i skolskogen och undersökte vårens framfart och olika knoppar. VI har märkt upp några träd som vi ska besöka varje vecka framöver. Vi har även samlat och smakat björksav och kokat björksirap. Mums tyckte några och blääh andra. Vi fortsätter med dagens fågel. Hör efter hemma om vilka vi haft under veckan Jag är i Stockholm torsdag och fredag och Bella är i klassen. Treorna är nästan färdiga med årets nationella prov. Syslöjden i tisdags uteblev då vi inte hade ström till symaskinerna eller lyse i slöjdsalen. Vi hittar en annan dag att sy till veckan eftersom vi ska till Hudik och kulturskolans dansuppvisning på tisdag.

V: 19

Måndag: Vi ska ut i skogen igen.

Tisdag: Utflykt: MATSÄCK! Se info ovan.

Onsdag: Enl. schema.

Torsdag: Läsförhör. Bella i klassen. OBS! F-3 ska åka den lilla bussen från torget kl. 8.00 till skolan. Den stora bussen går med 4-6:or till Hudiksvall.

Fredag: Enl schema. Idrott på Bobygdsgården.

 

Läxor: Läsläxa enl. Protokoll. Matte: D14. Veckans ord: grenar, kvistar, bark, björksirap, kottar, barr, lövknoppar, sånglärka, skrattmås, storspov

Trevlig helg! /Mark

 

4-5:an

Hej!

Under veckan har vi haft bra lektioner med mycket flitiga elever. Mattejobbet går i en väldig fart för de allra flesta nu. I svenskan har vi fokuserat på ordklasser. Vi har repeterat de tre vanliga grupperna och lärt oss mer om hur man böjer orden.

I SO:n fortsätter vi vårt arbete om medeltiden. Tre grupper övar för fullt på teater. De har blivit klara med sina manus nu och ska börja öva på riktigt. Några elever skriver google presentationer istället och de kommer att göra muntliga redovisningar av dessa. Tanken är att vi ska lära av varandra:-).

Till veckan är det lovdag på måndag och sedan på torsdag ska vi åka till Hudik för att se på Trollkarlen från Oz. Se mer info här ovan.

Idag får klassen kapitel 23 i Det magiska hjärtat i läxa, samt en English challenge.

 

Mån: Lov

Tors: Teater i Hudiksvall. Medtag matsäck.OBS! Tidiga bussen 7.15 från Bobygda.

Fre: Läxan in och ny läxa delas ut. Idrott inomhus. Ta med ombyte och skor.

 

Ha en trevlig Valborgshelg! Maria

 

6:an

Hej!

 

Jag hoppas era barn har haft det bra med vikarien Emilia och att deras PRAO varit bra. På tisdag ska vi skriva rapport från PRAOn och då är det jätteviktigt att alla lyckas få med sig sina papper med frågor som de ställt till handledaren. Förutsatt att Emilia kom ihåg att dela ut dem :).

 

Nästa vecka blir innehållsrik:

 

Måndag: Första maj, kom ej till skolan.

Tisdag: frågelappen…

Onsdag: Språklektion OCH Engelska NP efter lunch.

Torsdag: Trollkarlen från Oz. Matsäck. Se info ovan. OBS! Tidiga bussen 7.15 från Bobygda.

Fredag: Engelska NP direkt på morgonen.

 

Mvh, Lina

 

Print Print