v. 35

• Vi har haft en bra start på det nya läsåret tillsammans med härligt väder och mycket energi. Veckan har ägnats åt att landa i grupperna med nya lärare och i nya klassrum. Gemensamt har vi firat med glass och träffats i faddergrupperna för samarbetsövningar och lekar.
  • På måndag 24/8 har fritids stängt för planeringsdag.
  • Varje morgon får vi listor från fritids vilka barn som ska dit på eftermiddagen. Det är viktigt att ni själva meddelar både fritids och skola om det blir förändringar under dagen kring vart ert barn ska på eftermiddagen så att inget barn kommer på fel ställe.
  • På tisdag kommer skolsköterskan Anna-Karin Ånevall Söderblom och vår nya skolkurator Linnea Moberg till skolan för att presentera sig för alla klasser.
  • På torsdag och fredag (27/8-28/8) är det utflyt till Dellenbaden för 3-4:an och 5-6:an. 4-6:an sover över. På fredag möter 1-3:an upp på Dellenbaden. Se separat information. På fredag lämnar vi Dellenbaden 12.10, torget 12.20 och Bobygda 13.45. Om ni väljer att hämta ert barn på Dellenbaden, meddela respektive lärare.
  • Fredag vecka 36 startar ett kulturprojekt för 1-2:an och 5-6:an tillsammans med Kulturlaget från Kulturskolan. De kommer att komma till oss under 7 veckor. Detta arbete ingår i den kulturgaranti som gäller alla skolelever i kommunen och riktar sig till olika årskurser. Info från Kulturlaget bifogas.
  • Tisdag 1/9 kl. 18-19.30 är ni välkomna på föräldramöte.
  • Tisdag 29/9 inbjuder förskola, skola och fritids till trivselkväll på gården. Mer info kommer.

Förskoleklassen:

Hej! Nu är era barn förskoleklassare. Det är en stor omställning och många nya rutiner att lära sig. Vi har haft en bra vecka tillsammans och de är modiga och vågar berätta och visa i sin nya grupp. På torsdagen fick vi även träffas i våra faddergrupper där vi är blandade med elever från andra klasser.

Jag vill gärna träffa er föräldrar för ett inskolningssamtal. Lämna in lappen på måndag eller kontakta mig så bokar vi en tid.

På torsdag em. går vi till skogen tillsammans med 1-2:an. Ta med kläder efter väder.

Trevlig helg! /Johanna

Hej därhemma! Så kul att var igång och träffa era barn! J Mycket av denna första vecka har gått till att skapa gemenskap och rutiner i klassen. Vi har haft klassråd och tillsammans bestämt vilka regler som ska gälla i vår klass. Alla var överens om att arbetsro är viktigt. Alla måste tänka på att sitta vid sin plats och inte prata rätt ut, utan räcka upp handen om man vill säga något. I onsdags gick vi till skogen tillsammans med 3-4:an och deras fröken Maria. Vi jobbade i olika grupper och hade flera samarbetsövningar. Det fungerade utmärkt och alla barn samarbetade jättebra! Igår hade vi storsamling hela skolan och gick igenom skolans regler. Därefter hade vi lite samarbetslekar i våra faddergrupper. Då fick era barn träffa elever från de andra klasserna. Idag får de hem sin veckologg. Denna bok ska alltid vara med till skolan eftersom vi jobbar i den flera gånger i veckan. Vill ni mig något, kan ni skriva i föräldrarutan och ibland kanske ni får ett meddelande från mig. Självklart kan ni även maila eller ringa. ann-sofie.englund@bobygda.se Tänk på att vi alltid är ute på rasterna, så kläder efter väder gäller. Bra att ha med extra ombyte ifall någon olycka händer.

Torsdag: Vi går till skogen tillsammans med F-klassen.

Fredag: Vi åker på utflykt till Dellenbaden. Skolan tar med lunch. Vill ni hämta direkt där, meddela mig. Bussen åker därifrån kl.12.10.

Trevlig helg! Ann-Sofie

Hej på er!

Nu har vi gått en vecka i skolan och det har varit en toppenbra vecka! Vad spännande och roligt att få träffa era barn – min nya klass J. Solen har skinit och vi har varit mycket utomhus. I onsdags var vi till skolskogen och lekte tillsammans med 1-2:an Alla samarbetade jättefint och tyckte det var roligt. Vi har påbörjat matematikarbetet i våra nya böcker som heter Pixel. Dessutom har vi hunnit med bild, faddergruppsarbetet och klassråd. Bella har även haft musik med klassen och det är hon som kommer att ha musikundervisningen med klassen fram till jul. Ni kommer att få ett schema så fort allting är bestämt och klart med lektionerna. Till veckan blir det ingen idrott då vi åker på utflykt till Dellenbaden. 4:an kommer att gå 2 dagar till kl.15.00 och det är måndagar och onsdagar. 3:an kommer att ha en lång dag till 15.00 på måndagar.

Mån: Skoldagen slutar kl.15.00 för hela klassen

Tis: Skoldagen slutar kl.13.45 för hela klassen

Ons: 4:an slutar kl.15.00 och 3:an kl.13.45

Tors-Fre: Utflykt till Dellenbaden. 4:an övernattar. Vi behöver veta vilka 3:or som blir hämtade på Dellenbaden på torsdagen kl.13.45. Meddela skolan så snart som möjligt.

Hej föräldrar och elever!

Det har varit väldigt kul (och lite nervöst) att träffa alla elever. Vi har varit ute en hel del och tagit vara på sommarens kanske sista högtryck. Förhoppningsvis känner eleverna nu igen rölleka, björk, rallarros och rönn. Fråga era barn om det!

Om ni har funderingar på undervisningen eller något annat som rör skolan tveka inte att höra av er till mig.

Må: skoldagen slutar 15.00

Ons: slutar 15 igen

Tors-fre: Övernattning på Dellenbaden. Se separat hemskickat papper.

Mvh, Lina