Veckobrev v.10 och 11

Bobygda skolas veckobrev

v.10 och 11

 

Information till alla:

 • I tisdags hade vi storsamling där vi bjöds på fantastisk underhållning. Eleverna i 2-3:an och 4-5:an hade spelat in musikvideos under ledning av Bella. Det var vackert, underhållande, varierande och uttrycksfullt. Bra jobbat! 6:orna bjöd på en engelska rap som handlade om yrken som de övat in tillsammans med Lina. De genomförde den otroligt skickligt med rörelser där sången byggdes på med nytt yrke för varje vers. Imponerande!
 • Sportlov vecka 10. Skolan är stängd. Vi önskar er alla ett skönt lov och skön vila. Välkomna tillbaka måndag 13/3!
 • Fritids hälsar att de har övernattning 7/3, samling kl. 18.00.
 • Nu är det magsjuketider. Tänk på att det är 48 timmar som gäller efter sista kräkan/diarré innan ni återvänder till skolan. Vi ser gärna att syskon är hemma för att undvika spridning.
 • Från vecka 11 är Helen tjänstledig för att prova annat jobb inom annan bransch. Vi önskar Helen lycka till och välkomnar Cissi till oss som vikarierande husmor.
 • Tisdag v. 11: Skolsyster Anna-Karin kommer till oss.
 • Har du garn, knappar, tyger, jeans och kläder i roliga material och mönster hemma som är över? Vi tar gärna emot det till slöjden där vi jobbar med att återbruka, där gammalt blir till nytt. Det ska självklart vara nytvättat. Kom förbi och lämna och kontakta Lina.
 • Läxläsning, tisdagar kl. 8-8.30
 • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138

 

F-1:an

Hej!

Under veckan har vi fortsatt vårt arbete med yrken. Vi har fyllt på vår lista med yrken, nu har vi 75 stycken! Vi har börjat skriva sagor som handlar om yrken, härlig kreativitet! På torsdag ser vi fram emot besök av Karolina på ambulansen.

 

Vi har jobbat med bokstaven G på svenskan. Förskoleklassen har jobbat med att koppla ihop tärning, siffra och antal på matematiken. 1:orna har jobbat klart med kapitel 7 och efter lovet fortsätter vi med kap.8 där vi kommer träna addition med talen 10-20, mäta i cm och m.

 

Under vecka 11 kommer vi att vara lediga vissa dagar. Ann-Sofie onsdag-fredag och Johanna torsdag-fredag. Iris Kuylenstjerna kommer att vara vikarie i klassen onsdag-fredag. Iris är ny vikarie hos oss och hon kommer även att vara med oss på tisdag för att lära känna barnen och våra rutiner.

 

På fredag åker 1:orna på teater tillsammans med Mark och Iris inne i Hudik. De ska se föreställningen”Lyckans galoscher”, en teater baserad på Lennart Hellsing. De åker från skolan direkt på morgonen  och åker från stan 12.30 via torget kl. 13.00 och Bobygda skola 13.45. Meddela i veckologgen senast torsdag om ni hämtar på torget. Ta med matsäck till lunch.

Tisdag: Iris är med oss hela dagen.

Onsdag: Iris vikarierar i klassen

Torsdag: Iris vikarierar i klassen.

Fredag: Iris vikarierar. Teater i Hudiksvall, matsäck till lunch.

 

                             Hoppas ni får ett härligt sportlov! AnnSofie och Johanna

 

2-3:an

Vi tovar och balanserar,, bygger mobiler, löser matteproblem och beskriver hjältar och superhjältar samt publicerar texter. Många elevtexter på väggarna i och utanför klassrummet för den som har vägarna förbi. Jag ser gärna att alla föräldrar tillbringar en dag i klassen under våren. . Välkomna. Skolan bjuder på lunch.  

Efter lovet ska vi ha en kort Lennart Hellsing språk-tema med anledning av teatern som vi ska på fredagen den 17/3.  1:orna, 2:orna  och 3:orna åker på teater tillsammans med Mark och Iris (Vikarie) inne i Hudik. De ska se föreställningen”Lyckans galoscher”, en teater baserad på Lennart Hellsing. De åker från skolan direkt på morgonen och åker från stan 12.30 via torget kl. 13.00 och Bobygda skola 13.45. Meddela mig om ni hämtar på torget. Ta med matsäck till lunch och kläder så att vi kan rasta oss ute.

Det finns nog plats för 1-2 föräldrar om någon är sugen. Hör av dig.

 

 • På musiken så gjorde klassen en musikvideo tillsammans. Jag har delat den här videon till eleverna på deras google drive-konto så att dom kan visa er föräldrar. För att komma in på drive gör så här: Sök på drive på google. Där kommer det upp att ni kan logga in. Det är elevernas egna mailadress och lösenords som ni skriver in.

Tryck sedan på Delas med mig, i menyn till vänster. Där kommer videon upp och det är bara att spela 🙂 / Bella

De ska kunna sina google inloggningar eftersom vi använder dom nästan dagligen:  förnamn.första bokstav i efternamnet@bobygdaskola.se  Har de glömt lösen får ni höra av er. MP (Tips: Ett ord och några siffror)

 

V11.

Månd.-onsd. Enl schema, slöjd på tisdag.

Torsdag: BIrgitta är i klassen. Simundervisning, Maria följer med. Meddela om ni blir       

              hämtade direkt på badet kl. 13.00.

Fredag: Teater i Hudiksvall, matsäck till lunch.

 

Läsläxan gäller under v.11(Ni kan rutinerna- intyga på valfri lapp) Veckans ord delas ut på måndagen.

 • Njut av ledigheten, Mark

 

4-5:an

Hej!

Nu har vi jobbat sista veckan före sportlovet. Oj, vad snabbt det har gått! Nu är vi väl värda en veckas ledighet.

Vilka fina videor klassen har gjort på musiken! Och vilket jobb Bella lagt ner på att redigera dom. Här kommer lite info från Bella om hur ni kan ta del av de hemma:

Som sagt så har eleverna fått göra egna musikvideos på musiken. Så för att ni föräldrar ska kunna ta del av så har jag delat videorna på elevernas drive-konton.

För att logga in gör så här: Sök på drive på google. Där kommer det upp att man kan logga in. Eleverna har sin egen mailadress och sina lösenord.

Jag är så stolt över eleverna, de har jobbat stenhårt och det syns verkligen i videorna. Det har varit mycket skratt och fantasirika ideér dom här veckorna 🙂 /Bella”

 

Alla har nästan skrivit klart sina faktatexter. Vissa hittade mycket fakta och hade inga problem att få ihop en lång text, medan andra hade mer okända personer som det var svårt att hitta fakta om.

Efter lovet kommer vi att börja arbeta med återberättande texter. Det passar bra nu när praktiken är i antågande. Då kan de skriva texter om sin praktik. Vecka 13 på torsdag och fredag så ska klassen ha praktik. Börja leta efter en lämplig praktikplats redan nu. Om någon har svårt att hitta så hjälper vi naturligtvis till att leta.

I matten så börjar alla jobba i B-boken nu efter lovet. Vi hinner det vi hinner fram till sommaren. Vi lägger ju in annat på mattelektionerna också. Försöker varva med problemlösning och mattespel. Boken är inte allt…

Jag önskar alla ett sportigt lov! 😉

 

Tis: Ingen hemkunskap då Bella är bortrest. Skolsyster finns på skolan.

Tors: Idrott på Ede med Birgitta (Johanna och Bella är lediga). Ombyte och dusch för alla.

Fre: Ny läxa delas ut! Idrott på Bobygdsgården tillsammans med Birgitta (Bella ledig).  Ombyte för alla och dusch för fritidsbarnen.

 

Trevlig helg! Maria

 

6:an

Hej!

I skrivande stund har vi ännu inte gjort historie-provet. Det ska bli spännande att se hur det går.

Veckan efter lovet ska vi börja med nytt område i historia. Vi börjar även med ny mattebok.

 

Torsdag: Idrott på Ede med Birgitta (Johanna och Bella är lediga). Ombyte och dusch för alla.

Fredag: 8:ans tabell för alla. Birgitta vikarierar i klassen på förmiddagen. Idrott på Bobygdsgården tillsammans med Birgitta (Bella ledig). Ombyte och dusch för alla.

 

Ha ett trevligt lov alla elever! /Lina

 

Print Print