• Stort tack till alla familjer för en trevlig dag i Kajvall och bra avslut inför sportlovet. Kajvall överraskade med mer snö än vad vi vågat hoppats på. Under dagen var SVT Nyheter på plats för att göra ett reportage om backen och många av våra elever fick vara med på tv. Gå gärna in och se reportaget:

• Under veckan har vi haft flera vikarier i skolan då några ur personalen har varit på resa. Tack till Emilia Österberg, Iris Kuylenstierna och Birgitta Axelsson!
  • Vi har en språkpraktikant på skolan en månad framöver. Habtimariam Soloman är byggnadsingenjör från Eritrea. Han är på skolan för att bättra på sin svenska. Utöver svenska talar han engelska, italienska, tigrinja och amariska. Han kommer att vara mest i 2-3:an men även i de andra klasserna. Vi ser fram emot att lära oss en del om hans del av världen och kanske även några fraser på andra språk.
  • Till er vårdnadshavare som ej haft utvecklingssamtal ännu ansvarar ni själva för att kontakta er klasslärare för att boka en tid.
  • Måndag 20/3: Specialpedagog Kicki Thungström på plats.
  • Tisdag 21/3: Bokbuss, ta med era gamla böcker.

Hej! Kul att ses igen efter lovet. Under veckan har Iris varit vikarie i F-1:an, roligt med ett nytt ansikte i klassen. Veckans bokstav är J. Förskoleklassen har jobbat vidare med siffran 8 på olika sätt. Hur kan 8 kr se ut när vi kan välja på enkronor, tvåkronor och femkronor, hur många alternativ finns det? Hur kan 8 se ut med två tärningar, hur många alternativ finns det? Nyttigt att laborera sig fram! 1:orna har börjat ett nytt kapitel i matteboken som handlar om pengar, tallinjen och addition upp till 20. Tillsammans har vi jobbat vidare med yrken. Vi har tittat på film om en bagagehanterare, fyllt på förrådet med nya yrkesord, gjort charader med yrken och fortsatt att skriva sagor om yrken. Klassen jobbar så flitigt och med stort intresse. De är så stolta när deras saga läses upp och bilderna visas i dokumentkameran. Imorgon torsdag kommer Matildas pappa Mårten och berättar om sitt yrke (skriver veckobrevet redan på onsdag pga ledighet /Johanna).

I måndags till 1:orna läsläxa med sig hem, den lämnas in fredag 24/3.

Måndag: Lovas pappa Kristian kommer för att berätta om sitt yrke som hundförare, med sig har han sin kollega hunden Yxa.

Tisdag: Bokbuss

Onsdag: Elevråd

redag: Läxan lämnas in. Idrott på Bobygdsgården, ombyte och dusch för fritidsbarnen.

Trevlig helg hälsar Ann-Sofie och Johanna på resande fot!

Ännu en kul vecka på skolan med mobilbygge (balans), tovning, Lennart Helsing läsningar och teater utflykt. Detta utöver det vanliga skriva, läsa och räkna.  Vi jobbar på med problemlösningar (hälften och dubbelt) i matten. De flesta är färdiga med sina tovningsprojekt. Vi avslutar till veckan och börjar jobba med garn: spinning, garnbollar och virkning. Symaskins-körkort tar vi framåt påsken. I tema fortsätter vi med balans och ska jämföra tyngder med hjälp av balansvågar på måndag. På grund av vikarie på torsdag och teater på fredag hann vi inte med läxförhör denna vecka. Jag har läxförhör och delar ut nya läxan på måndag.

Måndgag: Enl. schema.

Tisdag: Bokbuss.

Onsdag: Elevråd.

Torsdag: Sista badtillfället för klassen under vårterminen. Olivia följer med.

Fredag: Idrott inne.

-Mark

Den här veckan har vi bland annat avslutat redovisningarna av elevernas faktatexter. De är duktiga på att tala tydligt och långsamt. Nu behöver vi träna på att tala högre så att alla hör. I matten jobbar vi mycket med division nu. Klassen övar på kort division så att de lär sig en metod att kunna lösa lite kluriga tal. Jag märker att multiplikationstabellerna inte sitter ännu. Det är nästan omöjligt att få ett flyt i kort division om man inte kan tabellerna. Det är övning i skolan OCH hemma som gäller!

I engelskan gör jag kartläggningar just nu. Femmorna har gjort en skriftlig uppgift och fyrorna har gjort en muntlig. Rättning pågår och eleverna kommer att få ta del av resultatet så fort jag är klar. Fyrorna har även gjort en kartläggning i matematik. Den handlade om addition och subtraktion och det blev ett bra resultat överlag.

I SO:n jobbar vi vidare med fördomar och mobbning. Klassen har fått dramatisera olika situationer i rollspel. De är så duktiga på att spela teater!

Nästa vecka på tisdag så ska klassen på teater på Staffansgården. Vi åker buss kl.10 och är tillbaka på skolan till lunch.

Läxa till nästa vecka blir ett kapitel i “Det magiska hjärtat” och dessutom en “English challenge”. Hoppas det fixar sig med praktikplats till era barn. Hör av er annars.

Tisdag: Teater och bokbuss

Torsdag: Läxan lämnas in. Idrott på Ede, ombyte och dusch

Fredag: Läxan in, samt lappen om praktik. Idrott i Bobygda, ombyte och dusch för fritidsbarnen

På onsdag har klassen prov i NO. Vi avslutar arbetet om astronomi med ett prov. Eleverna bör läsa s.8-25 (ej s.20-21) och dessutom öva på de sidor vi har jobbat med i arbetsboken. Hör av er till mig om ni undrar något. Mvh Maria

Nu har vi börjat med ny bok i matten. Det går bra och vi har mål för varje lektion.

I SO:n fortsätter vi med historia och nu är vi inne på 1800-talet. V. 15 kommer det vara prov på det vi jobbat med. Mer info kommer längre fram.

Eleverna verkar utvilade efter lovet. Det är bra.

Måndag och onsdag vecka 14 är det NP i matte. Snälla var friska och här! 🙂

Tisdag: Språkdag på Ede, se hemskickad lapp. Skoldagen börjar på Ede kl 8.10. Elever från Bobygda åker med den tidiga bussturen som går 7.15 från skolan. Lunch ätes på Ede och skoldagen slutar 12.30 då bussen går tillbaka till Bobygda.

Onsdag: Prov i NO-astronomi

Torsdag: Idrott på Ede, ombyte och dusch

Fredag: Idrott i Bobygda, ombyte och dusch. 9:ans tabell. Glosprov Unit 7. Man ska kunna förstå orden, säga orden och stava orden.

Välkommen vår!   /Lina