Veckobrev v.13

Bobygda skolas veckobrev

v.13

 

Information till alla:

 • Under veckan har vi haft elevråd. Protokoll kommer ut på skolans hemsida inom kort.
 • Tisdag: Skolsyster Anna-Karin kommer till oss.
 • Torsdag: Nu är 2-3:ans badperiod slut och 4-6:an ska bada under 3 veckor. Under dessa veckor kommer 2-3:an att ha idrott på Ede för att få prova på olika redskap i hallen. Det är Johanna eller Bella som leder undervisningen.
 • Torsdag 13/4: Vi har storsamling inför påsklovet som vi kallar “Talang”. De elever som vill är välkomna att visa upp en talang, tex. spela, sjunga, dansa, spela teater, trixa, läs en gåta m.m.
 • Vecka 16 är det påsklov, skolan är stängd.
 • Viktiga datum:
 • Måndag 8/5 kl. 16-18, arbetskväll/trivselkväll. Vi gör fint på gården tillsammans med förskola och fritids. Vi bjuder på hamburgare.
 • Lov 24-26/5
 • Tisdag 30/5 Djurdag. Elever i år 3 och uppåt får ta med ett husdjur, de yngre eleverna får ta med gosedjur. Vi är ute hela dagen.
 • Lov 5-6/6
 • V. 23 Frukostvecka/Hälsovecka. Elevens-val-dag på fredag.
 • Skolavslutning torsdag 15/6 kl. 18.00
 • Skolstart tisdag 22 augusti

 

 • Läxläsning, tisdagar kl. 8-8.30
 • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138

 

F-1:an

Hej!

I måndags hade klassen besök av Lovas pappa Kristian som är polis och hundförare. Med sig hade han hunden Yxa. Kristian och Yxa fick visa hur de jobbar med att söka upp personer och prylar. Text och bild från besöket hittar ni på skolans hemsida. Vi har nu rundat av vårt tema med att alla elever fick rita och skriva om sitt drömyrke. Det är en stor variation av drömyrken i klassen. Arbetena kommer att sparas i deras portfolio i skolan och det blir spännande att titta på dem om några år.

Veckans bokstav är Y. Förskoleklassen har jobbat med siffran 9 på olika sätt. Hur kan vi dela upp 9 på olika sätt? 2+7, 7+2, 4+5, 5+4, 6+3, 6+3 osv. 1:orna har denna vecka jobbat mycket med att mäta. Vi har pratat om förkortningarna m och cm och vad dessa betyder, och att det går 100 cm på en meter. Att mäta när linjalen inte startar på 0, är lite svårt. Träna gärna detta hemma också. Ni kan säkert hitta många spännande saker att mäta hemma. Vi har också fortsatt träna huvudräkning och matteproblem. Vi har även byggt med plastkuber och övat oss att bygga efter beskrivning. I onsdags hade 1:orna klassråd och denna gång fick Simon prova på att vara ordförande.

 

På bilden hade vi en stor utmaning! Att rita Matisse kända konstverk “Katten och röda fiskar”. Först tittade vi och pratade om vad som fanns på bilden. Sedan fick de rita av den. Vi använde oss av blyert, kladdkrita och vattenfärg. Alla jobbade så bra, trots att det var riktigt svårt! 🙂 I fredags fick vi besök av klass 2-3 som läste upp olika texter av Lennart Hellsing för oss. Efteråt fick vi läsa i hans böcker tillsammans med dem. Tack så mycket! Uppskattat!!

 

Fredag: Läxa in! Både matte och läsläxa. Idrott på Bobygdsgården med Iris, ta med ombyte och dusch för fritidsbarnen.

 

                                 Vi önskar er en solig helg! /Johanna och AnnSofie

 

2-3:an

Under veckan har vi jobbat med sagoskrivning. Vi flyttar fokuset från att beskriva saker vi gjort (återberättande) till att hitta på egna berättelser.Vi ska skrive egna berättelsr flera veckor framöver. I matten har vi jobbat med begreppen hälften och dubbelt samt hittat på egna matteproblem med begreppen. Eleverna har skrivit veckans läxa ( matteproblem) själva. Vi har även introducerat begreppen omkrets och area. I slöjden har vi tovat klart och börjar med fingervirkning till veckan. Flyttfåglar är på intågande. Uppmärksamma gärna vilka fåglar ni ser hemma och ute på vägarna. På måndag  börjar vi med dagens fågel där vi ska lyssna på, titta på och läsa lite om en ny fågel varje dag. Jag är på utbildning i Stockholm torsdag och fredag, Iris är vikarie i klassen.

Några har fått skriva om en del meningar med veckans ord. Minimikraven är Storbokstav i början av varje mening och punkt på slutet, inte blanda stora och små bokstäver, plats mellan orden och att veckansorden är korrekt stavade i meningarna.

Läxor.Läsläxa som vanligt.

          Matteläxa. Dubbelt och hälften. Välj tre av problemen på mattebladet och lös dem.

         Veckansord: Köttsoppa, Centimeter, Omkrets, Area, Pizza, Hjul, Hjälm, Djur,

                               Gjorde, Ljuga

 

Måndag: Bella är i klassen andra passet medan elevensvals elever som tillverkade fågelholkar ska sätta upp dom tillsammans med mig.

TIsdag: Slöjd.

Onsdag:Enl. schema.

Torsdag: Idrott på Ede med Johanna. Ta med ombyte och duschsaker. Bussen går tillbaka 13.20. För er som ska hämta på Ede, kom till idrottshallen kl. 13.00. Våra elever byter om i de yttre omklädningsrummen, tjejerna närmast badhuset och killarna närmast röda träbyggnaden.

Fredag: Idrott på Bobygdsgården med Iris, ta med ombyte och dusch för fritidsbarnen.

 

4-5:an

Hej!

Den här veckan har vi jobbat hårt i matten. Klassen jobbar jättebra och fokuserat. I går fick de klura på några matteproblem i par som vi sedan gick igenom tillsammans på tavlan. Det kan vara jätteklurigt när de sitter själva och kämpar, men sen upptäcker de vid genomgången att det inte var så svårt.

I tisdags var vi på teater på Staffansgården. Det var verkligen en upplevelse! Sång, dans och rörelse vävdes ihop på ett finurligt sätt. Att vi dessutom träffade Toralf från Glada Hudik-teatern gjorde ju inte saken sämre! 🙂

Vi har haft klassråd den här veckan och klassen tog upp många bra saker som är värda att diskuteras och tänka kring: Varför använder många ett fult språk till varandra? Varför säger så många emot när man påtalar något för någon? Osv. Intressanta diskussioner.

I svenskan har vi jobbat med återberättande texter och artiklar.

Idag har vi bytt platser i klassrummet och även i matsalen. Det är alltid lika spännande tycker eleverna.

De flesta har hittat praktikplats. På måndag kanske jag får svar från de som inte hunnit fixa ännu. Jag hjälper gärna till att ordna om det behövs. Hör av er på telefon eller mail till skolan. (065321004 eller maria.karlsson@bobygda.se)

Eleverna blir läxfria nästa vecka eftersom de har praktik på torsdag och fredag. De får med sig en praktikuppgift som vi sen ska jobba vidare med i skolan.

 

Tors: Praktik

Fre: Praktik Ha en trevlig helg! Maria

 

6:an

Hej!

Många har uttryckt svårigheter med mängden glosor. Imorgon är förhöret och vi får se då hur det går. Kanske vi behöver köra samma glosor en vecka till eller så tar vi nya glosor fast en mindre mängd.

Vi jobbar med faktatexter. Eleverna övar på att samla fakta som sedan sätts ihop till en löpande text.

I matten har det varit mycket multiplikationsuppställning. Här märker man av poängen med att kunna tabellerna. Kan man dem behöver inte energin gå åt att tänka på det utan man kan istället lära sig själv uppställningsmetoden. Nästa vecka kör vi 10:ans tabell.

 

Tisdag: Vi får besök av “Tobaksfri Duo”. Vad de ska prata om hörs på namnet :).

Torsdag: Simundervisning, ta med badkläder.

Fredag: Glosprov. 10:ans tabell. Idrott på Bobygdsgården med Iris, ta med ombyte och dusch för alla.

 

Trevlig helg, mvh Lina

 

Print Print