• Under perioden 10/4-28/4 kommer vägen stängas vid Loppet för att byta stödmurar. Vägen kommer dock vara öppen under påskhelgen 13/4-17/4. Skolskjutsen påverkas under vecka 15 och 17. Hudik taxi jobbar just nu på en lösning för att skjutsa barnen från Nyåker och Loppet till skolan under dessa veckor. Vi meddelar lösningen i nästa veckobrev.
  • Skärtorsdag är vanlig skoldag.
  • Påsklov v. 16, skolan är stängd.

Hej! Under veckan har vi påbörjat ett nytt tema om våren. Vi gick på promenad i snålblåsten för att leta vårtecken. Klassen jobbade i mindre grupper och letade vårtecken med hjälp av våra fem sinnen, syn, hörsel, lukt, smak och känsel. Trots att vi är i starten av våren hittade vi många tecken på att våren är på ingång.

Vi har fått brev från Nadja i Thailand och nu har alla fått skrivit ett svar tillbaka. Härligt med en kompis som mottagare.

Veckans bokstav är Dd. Förskoleklassen har nu jobbat klart med alla siffror 0-9 och under veckan har vi jobbat med talet 10. De har spelat “Finns i sjön” som ett roligt sätt att befästa siffrornas namn. Spela gärna hemma så att de blir helt säkra på siffrornas namn. Vi har pratat om flyttfåglar och lärt oss lite mer om en av dem – Tofsvipan. Vi har lyssnat till hur den låter, tittat var den bor på vintern (västeuropa), vad den äter och var den har sitt bo. Vi tittade på en liten film, där vi även fick se en liten unge. Så söt! Efteråt fick de rita av varsin tofsvipa. Många tyckte det var en svår uppgift, men efter ett mycket bra arbete, var de flesta nöjda med sin fågel! Bra jobbat! 1:orna har under veckan jobbat med instruktion. Att lyssna och jobba efter instruktion, att instruera andra samt att skriva en instruktion. Detta ska vi jobba vidare med nästa vecka.

Fredag: läxa in för 1:orna. Idrott inne på Bobygdsgården. Dusch för fritidsbarnen.

Trevlig helg!  / AnnSofie och Johanna

Sitter på en föreläsning i Stockholm och skriver veckobrev. Inga läxor denna vecka då jag inte hinner. Kommande veckan:  ”Prova på” instrument och konstvandring på måndag. Då åker vi till kulturskolan i Hudiksvall för att prova på olika instrument (9:30-11:00). När vi ändå är i stan ska vi titta på offentlig konst i badhuset och på sjukhuset.  Vi åker från skolan i Bobygda 8:45 och från Hudiksvall 12:30. På väg hem åker vi förbi torget i Delsbo (ca. 13:05) innan vi åker ut till skolan igen. Ta med matsäck och kläder efter väder eftersom är vi är ute en del. Jag behöver veta vilka som hoppar av på torget 13:05 och vilka som hoppar av bussen på väg hem.

På torsdag ska vi på ”Påskvandring” på Maria Gården i Delsbo. De som kan, får  komma direkt till Maria gården kl. 9:10. Bella åker med klassen 8:45 från skolan och de äter lunch på Ede skola i Delsbo eftersom de har Idrott på Ede skola 12:00. Vi behöver veta vilka som hämtas på skolan och inte åker buss tillbaka till Bobygda. Packa idrottskläder i en ryggsäck eftersom ni måste bära dom från Maria gården till Ede skola.

-Mark

Måndag: Heldagsutflykt. Matsäck. Kläder för att vara ute.

Tisdag. Enl schema. Slöjd.

Onsdag: Enl. schema.

Torsdag: Bella i klassen. Påskvandring. Idrott  på Ede skola.

Fredag: Idrott i Bobygda skola

Tre skoldagar hade vi den här veckan och sen två dagar med praktik. Ska bli spännande att träffa barnen på måndag och få höra hur de har haft det.

Skoljobbet har flutit på bra under veckan. Vi har övat på multiplikationstabeller varvat med matteboken och även mattespel har hunnits med.

I svenskan har vi jobbat med liknelser och hur man kan använda sig av sådana när man skriver bra texter. Texten blir levande och fyllig om man t.ex. skriver “Jag var hungrig som en varg” eller “Han frös in i ben och märg”.

På musiken har klassen och Bella börjat få sommarkänslor. De har redan påbörjat planeringen inför skolavslutningen. Dessutom övar de på sånger som vi ska vara med och sjunga på föreställningen “Trollkarlen från Oz”.

Nästa vecka jobbar vi med att skriva om praktiken. Vi kommer även att påbörja ett arbete i historian. Nu är vi framme vid Vasa-tiden och stormaktstiden. Det ska bli spännande!

På torsdag blir det simundervisning på idrottslektionen.

Mån: Ta med praktikuppgiftslappen.

Tors: Bad på idrotten. Ta med badkläder, handduk och duschgrejer.

Fre: Läxa delas ut. Idrott inomhus. Ta med ombyte och inneskor.

Nästa vecka är det NP i matte på måndag och tisdag. Skicka er barn välätna och välsovna så de kan göra sitt bästa. Det är två prov på måndag och två prov på onsdag. Skolan bjuder på fika på rasten mellan proven.

Den här veckan har vi fortsatt arbeta med faktatexter. Det blir väldigt bra.

10:ans tabell bjöd inte på några särskilda svårigheter 🙂 Nästa vecka kör vi 2:ans.

Må: NP. Glosor delas ut, det blir resten av Unit 8.

Ons: NP.

Tors: Bad med tvätt och dusch.

Fre: 2:ans tabell och glosprov.