Veckobrev v.16 och 17

1. 16 och 17

• Vi önskar alla en trevlig påsk och en skön lovvecka. Välkomna tillbaka till skolan måndag 24/4!
  • Tack för underhållningen på Talang! Det var blandade uppträdanden som visade på stort mod och stor talang.
  • Vecka 17 är vägen stängd vid Loppet. Familjerna i Nyåker och Loppet ordnar skjutsen till skolan själva. Det tackar vi för! Dragningen av skolskjutsen från Ede kl. 8.00 ser ut som följer: Torget, Gåsbacka, Krusänga, vänder där och åker upp i Skog ca. Kl. 8.20, Tolbo, Glombo, Prättingberg, Skolan, Svedja, Vallsta och Oppsjö, vänder och åker till skolan. Detta innebär tidigare påstigning för barnen i Skog-Prättingberg och senare påstigning för barnen i Svedja-Oppsjö. Var uppmärksam och redo när bussen kommer! Från vecka 18 ska vägen vara öppen igen.
  • Onsdag 26/4 kl. 18-19. Skolrådet har möte på skolan. Önskar du framföra något till mötet maila till skolradet@bobygda.se
  • Torsdag em under våren: Badperiod för F-1:an vecka 17-22 , 2-3:an har lektion på skolan med A-S, 4-6:an idrott på Ede.

Hej! Vår vecka har gått i påskens tecken. Vi har repeterat varför vi firar påsk enligt den kristna tron och våra röda dagar i almanackan. Klassen har fått gestaltat Jesus sista vecka i lego som har satts samman till ett bildspel som vi ska visa på dagens storsamling. Spännande! Vi har påskpysslat och vi har gått på promenad och besökt Theos nykläckta kycklingar, så söta. Veckans bokstav är Cc. 1:orna har jobbat med volym. Vi har jobbat med dl och liter. Hur mycket är det? Vi har tittat på olika kärl och funderat om rimligheten hur mycket det kan rymmas i det.

På måndag efter lovet åker vi till Hudiksvall och besöker Räddningstjänsten. Vi åker med buss från skolan direkt på morgonen och åker tillbaka via torget (ca. 13.00)och sedan Bobygda skola (13.45). Meddela i veckologgen om ni ska hämta på torget. Vi kommer att vara utomhus och leka både före och efter besöket, så det är kläder efter väder som gäller. Till lunch äter vi egen matsäck, packa med något matigt.

På torsdag börjar badperioden. Lektionen är kl. 12-13 på Delsbo simhall. Meddela i veckologgen om ni ska hämta direkt på badet. Var på plats kl. 13.00. Bussen går tillbaka till Bobygda 13.20.

Måndag: Besök på Räddningstjänsten, kläder efter väder, matsäck.

Torsdag: Simundervisning, ta med badkläder, handduk, duschsaker.

Fredag: Idrott På Bobygdsgården. Ombyte, skor och dusch för fritidsbarnen.

Trevligt påsklov önskar Ann-Sofie och Johanna

Vi avslutade tema “Balansera och väga” under veckan. Efter Påsken kommer vi att jobba med årstidsväxlingar, skogen, svenska träd och biologiska mångfalden. I slöjden jobbar med symaskinen och ska alla ta symaskinskörkort innan sommaren.

Läxa: v.16 och 17: Läs,läs,läs,läs,läs och läs!

Måndag: Efter lunch är vi i skolskogen.  Skogs kläder och skor!

Tisdag:   Slöjd

Onsdag: Musik med Bella

Torsdag: Mark i Stockholm. Bella och Ann-Sofie är i klassen.

Fredag:  Mark I stockholm. Bella är i klassen. Idrott på Bobygdsgården, ombyte, skor, dusch för fritidsbarnen.

Trevligt lov! /Mark

Den här veckan har rullat på och vi har fortsatt med alla påbörjade arbeten inom ämnena. På engelskan pratade vi om Easter och traditioner. Vad skiljer England och Sverige åt när det gäller påsken? Vi hittade både likheter och olikheter.

Idag ägnade vi första lektionen åt att svara på frågor om kapitlet som de hade som läxa tills idag. Det visar sig att det är lätt att svara ja eller nej på frågor, men svårare att motivera varför man tycker som man gör. Många gånger behöver eleverna då ta sig tid att reflektera och fundera för att bilda sig en uppfattning. Det här har inte alla riktig kläm på ännu. Vi övar vidare!

Andra lektionen idag firade hela skolan in påsken med Talang! Och vilka talanger vi har! Modiga och duktiga elever framförde diverse nummer inför en uppmuntrande publik.

Nu tar vi påsklov och kommer tillbaka om en vecka med nya krafter.

Torsdag: Idrott Ede, ombyte, skor och dusch för alla.

Fredag: Läxa delas ut. Idrott på Bobygdsgården, ombyte och skor, dusch för fritidsbarnen.

Glad Påsk på er!

önskar Maria

Nu avslutar vi veckan med ett trevligt historieprov. Jag har sett, under övningarna på lektionerna, att eleverna kan en hel del.

Efter lovet kommer jag vara borta tis-fre för att samrätta Nationella prov i matte. Tis-ons är Emilia Österberg vikarie i klassen. De har haft henne i musik förr och det var uppskattat.

Vi kör läxfritt pga min frånvaro och PRAO.

Till PRAOen ska ett papper med frågor till handledaren följa med. Det är ju i och för sig en läxa… Pappret med besvarade frågor ska tas med till skolan på tisdagen v. 18.

På torsdag den 27 april kl 18.00 bjuder Ede skolas åk 8 in till en yrkes- och Företagsmässa i idrottshallen.

Åk 7 ordnar lekar, caféet är öppet.

Det är en passande kväll för familjer till blivande åk 7 om de vill besöka skolan under trevliga former och bekanta sig med verksamheten, lärare och elever.

Öppet 18.00-19.30

Tors-fre: Som sagt PRAO. Kom ihåg frågorna till handledaren!

Ha ett härligt lov! /Lina