• Måndag 8/5 kl. 16-18 har vi arbetsdag på skolan. Vi hjälps åt att göra gården fin. Vi kommer att sopa, kratta, rensa, plantera,  plocka skräp, måla och snickra. Ta gärna med egen kratta och skruvdragare för den som vill snickra förvaring till boden. Vi bjuder på hamburgare och fika. Varmt välkomna, hoppas att vi blir många arbetsvilliga! 🙂
  • Tisdag: Skolsyster Anna-Karin kommer till oss. Alla elever som har sålt majblommor ska ta med sina pengar och överblivna blommor och lämna redovisningen till A-K.
  • Majblomman hjälper barn året om. Från Majblommefonden kan man söka bidrag året om. Det kan vara bidrag till glasögon, en cykel, gympaskor, fritidsaktiviteter, barnkalas och annat som stärker gemenskapen med kompisar. På majblomman.se kan ni läsa mer om att söka bidrag. Skicka ansökan till: Ede skola, Finngatan 2, 820 60 Delsbo. Märk kuvertet med “Majblomman”.
  • På fredag kommer Lars Nyman från OK Dellen och har orientering med 4-5:an och 6:an. De kommer att ha längre lektion än vanligt vilket gör att 1-3:ans idrott utgår. De har vanlig lektion i klassrummet.
  • Skolavslutning på skolan torsdag 15/6 kl. 18.00. Traditionen säger att det är familjerna i 5:an som bjuder på tårtor efteråt. Klassföräldrarna är informerade om detta.

Hej därhemma! I tisdags hade vi en toppendag i Hudiksvall. Underbart väder, lek i Borgarparken samt att vi fick titta på en härlig dansuppvisning från Kulturskolans dansklasser! Extra roligt att vi fick se två elever från vår skola! 1:orna följde upp danstemat dagen efter och fick måla en dansande varelse. Till sin hjälp fick de flaskfärg i de tre grundfärgerna men inga penslar! I stället fick de använda sina fingrar. Lite tveksamma först, men sedan kom de igång och vad många olika färger de fick fram! Härliga bilder! Bilderna har vi satt ihop till ett gemensamt collage och idag fick de skriva varsin text om en valfri varelse.

I torsdags jobbade vi intensivt med veckans bokstav Xx. Nu har vi bara två bokstäver kvar… På eftermiddagen var det simundervisning och Olivia följde med klassen.

1:orna har fått med sin två läxor hem som är till nästa fredag. Det är både en matteläxa samt en läsläxa.

Tisdag: Vi går till skogen på em. Ta gärna med liten fika (frukt, dryck och ev. macka). Kläder efter väder.

Fredag: Idrotten utgår, lektion i klassrummet på em. Läxa in!

Trevlig helg! AnnSofie och Johanna

En trevlig utflykt i tisdags. Mycket lek i Borgarparken och en spännande dansföreställning.  Tack Senne och alla andra dansare. Onsdag – fredag nästa vecka är jag på Näsvikens skola tillsammans med lärare från östra kommundelen och sambedömer ( rätta i grupp) nationella prov. Ann-Sofie och Bella är i klassen.

Läxor: Läsläxa som vanligt. Matte blad med “öppna utsagor typ: 12 = ___ +10 .

Veckans ord, O och Å: Också, Ofta, Kommit, Kock, Hoppas, Soppa, Trots, Kommer, Doktor, morgon.

Måndag: enl. Schema.

Tisdag: Syslöjd. Vi börjar sy i tyg med symaskinerna.

Onsd.-fred. Ann-Sofie och Bella i klassen.

Trevlig helg, Mark

I svenskan har vi jobbat vidare med ordklasser och idag har vi samtalat om det magiska hjärtat och även kompisläst ett kapitel. Det är spännande nu!

Mattearbetet har gått bra och vi har haft bra arbetsro på lektionerna. På engelskan pratade vi om Australien och sedan fick eleverna själva söka fakta på nätet och svara på frågor om landet. Vi avslutade lektionen med att kolla på en film.

Igår hade vi en trevlig dag tillsammans i Hudik där vi såg föreställningen Trollkarlen från Oz. Ensemblen imponerade som vanligt och barnen var skötsamma och mycket nöjda.

Nästa vecka ska alla grupper redovisa sina SO-arbeten (mest teatrar). Vi ska även påbörja ett nytt arbete inom svenska, nämligen instruerande texter.

Mån: Arbets-trivselkväll kl.16-18. Välkomna!

Tors: Läxan in. Idrott på Ede inomhus. Ta med ombyte, duschgrejer och skor.

Fre: Läxa delas ut. Idrott utomhus. Ta med ombyte och skor.

Nu är alla nationella prov avklarade! När allt är rättat och klart kan man få komma och få reda på sitt resultat. Datum kommer snart.

Den gamla språkläraren Axelina Bäckström har varit här i veckan och haft en lektion i franska. Nästa vecka blir det tyska och slutligen spanska. Några av er föräldrar har säkert träffat på henne under er egen skolgång.

Utfärden till Hudik igår var jättetrevlig. Jag är mycket stolt över era väluppfostrade och skötsamma barn!

Nästa vecka kör vi på med daglig övning på 4:ans tabell i skolan.

Mån: Olivia vikarierar.

Tis: Olivia vikarierar.