• Nu är det dags för jullov och vi är redo! 🙂 Under veckan har vi njutit av husmor Helens goda julbord, vi har pysslat i alla klasser och vi har lyssnat till Kulturskolans elever som hållit julkonsert för oss. Så duktiga! Stort tack för en fin termin alla elever och vårdnadshavare. Vi önskar er alla en fin jul och skön ledighet! Väl mött 2017! /Johanna med personal
  • Vårterminen startar tisdag 10/1 kl. 8.45.
  • Under vecka 2 är bron vid Glombo stängd pga. vägbygget. Familjerna mellan Prättingberg och Skog ordnar själva med transport till och från skolan denna vecka.
  • Nu hoppas vi på snö och kyla så att vi kan åka skidor och skridskor på idrotten och rasterna efter lovet. Se över er utrustning under lovet.
  • Stort tack till alla er som besvarat vår enkät. Era svar är värdefulla för oss! På föräldramötet i januari kommer vi att återkoppla till er.
  • Till brevet bifogas senaste numret av Bobygdsbladet. Där kan ni läsa om 2-3:ornas äventyr på Morgonshowen i Stockholm.
  • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138.

Hej! Vi har haft en härlig vecka tillsammans. Vi har pysslat för fullt och klassen har varit så duktiga och hjälpsamma med varandra. Härlig skaparglöd! Kanske ni får en överraskning i julklapp…

Vi önskar Nadja med familj trevlig resa på sitt äventyr till Thailand. Nadja kommer att vara borta några månader under vårterminen och hon kommer att gå svensk skola där borta. Vi hoppas kunna följa hennes äventyr via mail och skype.

Efter lovet fortsätter badperioden fram till vecka 6 med undantag för vecka 2.

Måndag: Studiedag

Tisdag: Skolstart

Torsdag: Inget bad, lektion på skolan på em.

Fredag: Idrott inomhus på Bobygdsgården

Vi önskar er alla en god jul och en bra start på 2017!

Tack för en fin termin tillsammans med er! /Ann-Sofie och Johanna

Hejsan! Nu har vi kommit fram till sista veckan innan jullovet. I onsdags var klassen med A-S och fick spela yatzy. På musiken fick klassen ha en dansuppvisning för ettorna. Dom fick själva välja låt och skapa en egen dans till. Lektionen slutade med ett härligt danskalas. Resten av dagarna har barnen mest knutit ihop säcken innan jul, gjort klart arbeten och tagit hem.

Efter lovet kommer Mark att börja med ett nytt tema i klassen: Rymden!

Idrotten är som vanligt på fredag, vecka 2.

God jul och gott nytt år önskar Mark och Bella 🙂

Hejsan!

Sista veckan har gått så fort! Vi har gjort klart många arbeten, men även hunnit med en hel del pyssel. Igår började vi kolla på filmen “A christmas carol” och idag har vi tittat klart på den. Mycket bra och tänkvärd film.

Nu tar vi jullov och laddar batterierna. Till våren kommer vi bland annat att börja med gemensam läsning där vi övar mycket på att samtala och analysera texter. Vi kommer dessutom att fortsätta hårdkörningen med tabeller.

Efter jullovet kommer 4-5:an få ändrad idrottstid på fredagar. Lektionen ligger sist på dagen. Fritidsbarnen duschar på skolan, övriga duschar hemma.

Tisdag: Första skoldagen

Torsdag: Idrott på Ede, ombyte och dusch

Fredagar: Idrott på Bobygdsgården, ombyte och dusch för fritidsbarn

Tack för den här terminen och en riktigt GOD JUL önskar jag er! /Maria

Vi avslutar veckan i testets tecken: massa tabeller, karttest och diagnos i matteboken. Jag måste dock säga att tabellkunskaperna inte är vad de borde. Hur övas det hemma? Efter jullovet ska vi öva vidare med tabelltest varje vecka. Öva varje dag hemma så övar vi varje dag i skolan.

Med denna veckas karttest avslutar vi geografiarbetet för nu. Efter jul blir det historia. Det kommer innebära läsläxor.

Efter lovet kommer 6:orna få ny tid för idrotten på fredagar. Lektionen ligger mitt i dagen så det är dusch som gäller efter avslutad lektion.

Jag vill nu endast tillägga att 6:orna är mycket goda föredömen för de yngre eleverna. Jag tackar er föräldrar för gott samarbete under hösten och hoppas att ni får ett trevligt jullov!

God jul och gott nytt år önskar Lina!

Torsdag: Idrott på Ede, ombyte och dusch

Fredag: Idrott på Bobygdsgården, ombyte och dusch