• Stort tack till er som kom på vår arbetskväll och hjälpte till att göra gården fin. Uppslutningen var sparsam men ni som kom jobbade hårt och gjorde en fin insats för skolan.
  • Tisdag 16/5 Bokbussen kommer, ta med era låneböcker.
  • Här kommer läsårstider för nästa läsår:

Höstterminen 2017
Tisdag 22 augusti-torsdag 21 december 2017
Studiedag fredag 6 oktober
måndag 4 december
Höstlov vecka 44

Vårterminen 2018
Tisdag 9 januari- fredag 15 juni 2018 (avslutning torsdag kväll 14/6)
Sportlov vecka 10
Påsklov vecka 14
Lovdag måndag 30 april
Studiedag 9 maj
Lovdag måndag 11 maj

Hej! Vi välkomnar Nadja tillbaka efter sin resa till Thailand. Nadja har berättat och visat bilder från sin upplevelser i annan skola och i annat land. Veckans bokstav har varit Ww, nu är det bara en bokstav kvar… Under skogsutflykten i tisdags fick klassen i uppdrag att bygga en varsin varelse av saker de hittade i skogen. Det byggde allt från fjärilar, pirater, grismöss och hundar. Varelserna dokumenterades genom foto. På torsdagen fick de fantisera kring sin varelse och ge den namn och egenskaper. De presenterade sedan sin varelse för klassen. Till veckan fortsätter arbetet och varelserna ska få mötas i sagornas värld. På matten har förskoleklassen jobbat med geometriska kroppar och bekantat sig med klot, cylinder och rätblock. 1:orna har jobbat på i sin mattebok med subtraktion och tabeller och stapeldiagram. De har även skrivit fina vårdikter.

Tisdag: Bokbuss

Torsdag: Simundervisning, meddela om ni hämtar på badet.

Fredag: Läxa in. (både matte och läsläxa). Idrott.

Trevlig helg! /Ann-Sofie och Johanna

Hej alla

Hej alla, en aningen splittrade Mark som skriver veckobrevet denna vecka där jag sItter i Forsa på sambedömningen av nationella proven och ska snart iväg på begravning. Bara läsläxa denna vecka eftersom det inte finns någon chans att jag får tid till det andra. Torsdag em. jobbade klassen med Johanna. De gick till skogen och plockade material som de byggde varelser av. Tillbaka i klassrummet fick de ge varelsen namn och egenskaper. Sedan presenterade de sin varelse för klassen. De hann även börja med att skriva sagor om sin varelse. Vi har börjat designa och sy egna slöjdpåsar i slöjden på symaskin. Ett jätte tack till Anita som gör detta möjligt genom att hjälpa oss i slöjdsalen och stödjer den ovana “syslöjdsfröken” med råd och ideer. Till veckan kommer vi även att jobba med våra slöjdpåsar i matten och svenskan:  Vi skriver många egna matteproblem just nu och kring slöjdpåsrna kan man räkna mycket med mått, omkrets, area, trådåtgång, stygnlängd och tid . I svenskan ska eleverna inte bara jobba med att skriva beskrivandetexter, faktatexter och berättelser utan även instruktioner. Kanske att ni får hem en instruktion; Hur man sy en egen söjdpåse nästa vecka.

På torsd. och fred. ska jag till Stockholm och avsluta min kurs för denna termin.

Bella och Ann-Sofie är i klassen. Räknar med att vi jobbar enligt schema med slöjd på tisd. och idrott på fred.

-Mark

Veckorna går i ett rasande tempo och man inser att det inte är långt kvar till sommarlovet!

I svenskan jobbar vi med instruerande texter (fokus på recept) parallellt med genomgång av ordklasser. Läxan nästa vecka blir bl.a. att eleverna tar med sig ett favoritrecept hemifrån till på måndag. Det kan vara handskrivet eller sparat på deras mobil. Vi ska sammanställa allt till en receptbok.

Nu har vi läst ut boken “Det magiska hjärtat”. Idag har vi samtalat om boken och pratat om vad som var bra/ mindre bra, vad tyckte vi om slutet, kan vi rekommendera boken till andra…osv.

I matten går arbetet fortsatt mycket bra. Idag har eleverna klurat på matteproblem i grupper. De var så duktiga och kunde dessutom redovisa på ett bra sätt hur de hade tänkt. Här tränas förmågorna att kunna resonera kring valda strategier samt att se samband och göra jämförelser. Men även att kunna redogöra och argumentera för sina slutsatser.

I SO:n har vi jobbat vidare med medeltiden. Vi har lärt oss om hur det såg ut och vad som hände i övriga Europa under den här tiden.

På tisdag kommer bokbussen. Kolla hemma om ni har några böcker att lämna tillbaka.

Mån: Ta med ett favoritrecept (bakverk, efterrätt el. annat smaskigt)

Tis: Bokbuss

Tors: Läxan in (English challenge). Idrott på Ede inomhus. Ta med ombyte, skor och duschgrejer.

Fre: Friluftsliv på idrotten. Ta med oömma kläder. Barnen är läxfri fram till sommaren!

Ni föräldrar och barn som är intresserade av att få veta resultaten på nationella proven är välkomna till skolan onsdag 31/5 mellan kl 15-17. Det är drop in som gäller och kom helst inte fem i fem ;).

Nästa vecka nöter vi på med 6:ans tabell och även lite glosor.

Må: Glosor delas ut.

Tis: Bokbuss

Ons: Språk

Tors: Idrott Ede med dusch.

Fre: Glosprov. Idrotten på Bobygda är friluftsliv och det innebär oömma kläder efter väder och ingen dusch.