Veckobrev v.21 och 22

V.21 och 22

• HudikTaxi genom Stig Forslin hälsar och ber om ursäkt för busstrul på torsdag morgon då de kom med den lilla bussen på morgonen och den blev full redan i Krusänga. Detta gjorde att barn fick vänta medan bussen åkte till skolan för att släppa av. Det ska ej hända igen, utan Hudik Taxi ska ha kapacitet att ta med alla bussbarn under första rundan till skolan.
  • Under vecka 21 är Johanna bortrest och Maria Karlsson är tillförordnad rektor.
  • På tisdag 23/5 kommer Friends till oss för att träffa elever och personal och analysera den kartläggning som gjordes förra veckan och planera inför höstens arbete tillsammans med Friends.
  • Onsdag-fredag v. 21 är det lovdagar. Barnen är lediga. Fritids har öppet onsdag och fredag.
  • Måndag 29/5 Skolkurator Liz Thelin kommer till skolan.
  • Tisdag 30/5 har vi det årliga Djurdagen. Den dagen får elever i år 3-6 ta med sig sina husdjur till skolan. Förskoleklass- 2:an får ta med sig gossedjur, det gäller även för de äldre eleverna som saknar djur eller ej har möjlighet att med ett husdjur. Vi kommer att vara ute hela dagen, så kläder efter väder. De elever som har husdjur med  till skolan behöver bli skjutsade och hämtade, inga djur på bussen. De elever som har husdjur får sluta kl. 12.00, övriga elever slutar som vanligt 13.45.
  • Till veckobrevet bifogas inbjudan till skolavslutningen.

Hej därhemma! Nu håller vi på med vår sista bokstav, Q! Vid högläsningen lyssnar vi på när Hans Alfredsson läser ur sin bok “Varför är det så ont om Q?”. Efter att vi jobbat klart med Q, tänker vi ordna med en bokstavsfest! 🙂  Nästa vecka kommer vi planera för den, men den blir på måndag v.22. Vi har jobbat klart med våra fantasi skogsvarelser. Två och två har de arbetat. Deras skogsvarelser har fått träffats i berättelse, där de stött på något slags problem. De har tillsammans fantiserat och ritat en serieberättelse på fyra rutor, med inledning,problem, lösning och avslut. Vi är väldigt imponerade hur fint de arbetat tillsammans och nästa vecka kommer de få ta hem sin berättelse, så får även ni höra! 🙂 På matten har 1:orna jobbat med att hoppa 10, ental + tiotal och hälften. Vi har övat att hoppa tio från olika tal, bygga/säga tal upp till 100, samt att ta reda på hälften av givna tal. De har fått använda tiotalsstavar, ental, tiokronor och enkronor. Mycket bra jobb! På svenskan håller de på att skriva en text till en bild, och bilden föreställer hela klassen.Vem är vem och vad gillar den personen. I fredags hade 1:orna bild tillsammans med 2-3:an och vi målade fina vårbjörkar med akvarell.

1:orna har lämnat in sin sista läxa och får läxfritt resten av terminen.

Ons-fre: Lov

Måndag: Bokstavsfest
Tisdag: Djurdag, kläder efter väder. Ta med gossedjur.

Torsdag: Simundervisning, meddela i veckologgen om ni hämtar på badet.

Fredag: Idrott

Trevlig helg! /Johanna och Ann-Sofie

Mark är på utbildningsdagar i Stockholm så här kommer kort info inför kommande veckor.

Läsläxa: Ni kan rutinerna

Veckans ord: v. 21 och v. 22.

Tolv

Tretton

Fjorton

Femton

Sexton

Sjutton

Arton

Nitton

Tjugo

Räkneorden                    Meningar med 5 ord år 2. Meningar med 10 ord år 3

Matte: Träna att räkna 2 i taget (2-4-6-8-……20-18-16….0 och tvåans multiplikationstabell.

Träna att räkna 3 i taget och treans multiplikationstabell.

Mån-tis: Enligt schema

Ons-fre: lov

Fredag: Idrott, Bobygda

/Mark

Vilken härlig arbetsro vi har haft den här veckan! Det märks inte att sommarlovet snart är här. Barnen har massor med energi och ork kvar. Det måste vara vädret…

På matten har vi varvat jobb i boken med problemlösning och mattespel. I svenskan jobbar vi vidare med recept och i tisdags hade vi glasskalas i klassen då femmorna och Bella bjöd på lime- och kokosglass som de gjort på hemkunskapen. Smaskens!

I SO så fortgår arbetet om medeltiden. I dag tittade vi på en sammanfattande film om kungarna under medeltiden.

Nästa vecka går vi bara måndag och tisdag i skolan. Klassen är läxfri nu fram till sommaren.

Mån: Vi planerar djurdagen.

Tis: Djurdagen

Tors Idrott utomhus på Ede, friidrott, dusch efteråt.

Fre: Idrott Bobygda

Idag har vi haft glosprov och det gick hyfsat bra. De allra flesta missade på något eller några ord. Därför ger jag bakläxa till var och en som missat något ord. Man har alltså endast de ord man missat på i bakläxa. Jag skickar med en lista till de som det gäller. Förhör blir på tisdag v. 21.

Må: Vi ska planera inför djurdagen, så ni som tänker ta med djur se till att det är bestämt vad på måndag.

Tis: Muntligt glosförhör.

Må: Glosor delas ut.

Tis: Djurdag.

Ons: Mellan 15-17 är ni välkomna att ta del av resultaten från NP.

Tors: Olivia vikarierar i klassen på förmiddagen. Idrott utomhus på Ede, friidrott, dusch efteråt.

Fre: Vi kommer köra muntligt glosprov igen på fredagen.  Idrott Bobygda