Veckobrev v.3

Bobygda skolas veckobrev

 1. 3

 

Information till alla:

 • Period för utvecklingssamtal för F-6 är vecka 5-6. Tider och frågor inför samtalen kommer att skickas ut inom kort.
 • Vi jobbar för att förbättra vår IT-miljö på skolan och öka datoranvändandet i skolarbetet för eleverna med stigande ålder. Vi har nu 20 bärbara datorer för våra elever. Vi använder oss av Google drive och nytt är att eleverna har fått/ska få en egen användare med inloggning och mailadress. Detta behövs för att komma in i systemet och alla deras arbeten sparas på deras enhet. Kommunen använder sig av samma system för sina elever och vi tycker att det är viktigt att våra elever får vanan i systemet.
 • Vi har fått en ny kurator till skolan, Liz Thelin. Hon är anställd av Hudiksvalls kommun och vi köper tjänsten av dem. Om ni önskar kontakt med kurator, prata med er klasslärare.
 • Nu är bron vid Glombo öppen igen! Stort tack till de familjer som själva fixade transporten för sina barn under vecka 2 när inte bussen körde hela vägen.
 • På skolan finns nu en fin skridskois. Stort tack till Erik Eriksson och medhjälpare för spolning. Eleverna får gärna åka på rasterna. Till veckan kommer det att vara skridskoåkning på idrotten. Vi har endast ett fåtal låneskridskor och hjälmar, så ta med egen utrustning.
 • Viktiga datum under våren:
  30/1 Föräldramöte kl. 18-19
  Sportlov v. 10
  Påsklov v. 16
  Lovdagar onsdag 24/5, fredag 26/5 och måndag 5/6.
  Skolavslutning torsdag 15/6
 • Läxläsning, tisdagar kl. 8-8.30
 • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138

 

F-1:an
Hej! Vi har haft en bra start på den nya terminen och det är kul att vara igång igen och träffa era härliga barn. Under veckan har vi påbörjat ett litet tema om bostäder, hus och hur vi bor. Vi har funderat på hur man kan bo, tittat på olika typer av hus, ritat hus utifrån muntlig beskrivning, skapat hus på bilden, byggt hus på tekniken och ritat hur vi själva bor. Till veckan jobbar vi vidare. Vi vill att ni under helgen tar ett kort på ert hus och mailar till oss så kan vi använda det i vårt arbete. johanna.nordqvist@bobygdaskola.se. Inom kort kommer vi arbeta vidare med yrken och vilka yrken som finns runt omkring oss. Är det någon av er föräldrar som skulle vilja komma och berätta om ert yrke för oss? Är det  någon som arbetar på en plats där vi kan komma och besöka? Meddela oss gärna! I veckologg eller via mail. Vi har även jobbat med en ny bokstav, som denna vecka är K.

 

I onsdags jobbade 1:orna tillsammans med 2-3:an. Vi pratade om att det är ett nytt år, 2017, repeterade månaderna, pratade om dåtid, nutid och framtid. De fick en skrivuppgift där de fick fundera och skriva om sitt kommande år. Vad vill jag lära mig? Vad vill jag ska hända? På bilden skapade vi fina fyrverkeribilder med hjälp av lim, salt och vattenfärg. Effektfullt!! Idag fredag har 1:orna jobbat själva och vi hade problemlösning i matematik. På måndag ska vi börja i vårens nya mattebok och första kapitlet. Vi kommer börja jobba med hela tiotal, 10-20-30 osv. Träna gärna dessa hemma.

 

På måndag  kommer specialpedagog Kristina Thungström till oss för språkkartläggning.

 

Måndag: Läsläxa för 1:orn delas ut.

Torsdag: Simundervisning, Olivia följer med.

Fredag: Skridskor på idrotten, ta med skridskor och hjälm. Ingen dusch efteråt. Läsläxa in.

 

Trevlig helg! /Ann-Sofie och Johanna

 

2-3:an

Jag var hemma sjuk i onsdags och studerade i torsdags. Bella och Ann-Sofie var i klassen.  Nu har vi börjat med tema-rymden.  Rymden är stor. Prata gärna hemma om rymden. Vi skiftar från trä- till syslöjd och börjar terminen med att arbeta med ull. Till veckan ska vi besöka fåren hos Elin och Jonas i Glombo för att uppleva i första hand var fibrerna kommer ifrån. Vi åker skolbussen dit och går hem. OBS! Tidig skolstart. Vi kliver på bussen 08:30 vid skolan innan bussen åker till Glombo.(1.5 km) Ni som är på bussen sitter kvar.  Ta med egen fika. Välkommen med om du vill klappa får.

Framöver kommer vi att tillverka egna enkla sländor, karda, spinna och tova. Då behöver vi låna in lite grejor. Någon som har kardor eller en fungerande ullspinnrock hemma. Någon som är hemma i spinnandet och tovandets värld som kan-vill  hjälpa till på skolan?

Jag jobbar 80% denna termin och fortsätter med min kurs i Stockholm. Jag studerar på torsdagar och är i huvudstaden två dagar varje månad. En torsdag och en fredag. V.3 i januari.

Om två veckor får vi hit två lärare från kulturskolan som kommer att ha Stråkprojekt med klassen under några veckor.

Läxor: Läsläxa och matteblad.

 

Måndag:Studiebesök i Glombo. (Fika)

Tisdag: enl. schemat

Onsdag: enl. schemat

Torsdag:Olivia i klassen

Fredag: Bella i klassen.  Skridskor på idrotten, ta med skridskor och hjälm. Ingen dusch efteråt.

 

4-5:an

Hej!

Vårterminen har dragit igång och barnen är arbetsvilliga och duktiga.

Vi har börjat med nya kapitel i matten. Det rullar på bra. I svenskan startar vi upp ett läsprojekt idag. Eleverna kommer alla att få låna varsitt exemplar av boken “Det magiska hjärtat” av Kristina Ohlsson. Vi kommer att läsa på olika sätt ur boken. Ibland har de läsläxa på ett kapitel, ibland läser de enskilt i skolan eller i par och ibland högläser jag. Det viktiga är sedan samtalen vi har tillsammans. Eleverna kommer på ett naturligt sätt att stärka ordförrådet och få en skjuts i läs- och språkutvecklingen.

Vi har även börjat med teknik och vi kommer att jobba med enkla mekanismer nu en tid framöver.

På torsdag fm. ska 4-6 åka in till Hudikgympan i Hudiksvall och ha gymnastik med instruktörer från föreningen. Bella och Johanna följer med. Kom ombytt direkt på morgonen med mjuka kläder. Vi gympar barfota. Ta med vattenflaska, frukt, macka och dryck (ej läsk). Vi åker direkt på morgonen och är åter på skolan vid 12.15 då vi äter en sen lunch. På eftermiddagen blir det vanliga lektioner i Bobygda, ingen idrott på Ede.

Eleverna får läxa idag. Det är sjuans tabell och ett kapitel ur boken i läsläxa.

 

Torsdag: Läxan in! Idrottsförmiddag med gymnastik på Hudikgympan i Hudiksvall.

Fredag: Läxa delas ut. Skridskor på idrotten, ta med skridskor och hjälm. Ingen dusch efteråt.

 

Trevlig helg! Maria

 

6:an

Hej!

 

Välkomna tillbaka och hoppas alla haft ett bra lov.

Vi har rivstartat lite smått med att göra några gamla Nationella prov i svenska som övning. Det ena var ett läsförståelsetest och det andra var en skrivuppgift. Vi kommer jobba vidare med texterna och förbättra och förändra. Att kunna skriva utvecklade texter är ju inte så lätt och det kräver mycket övning och mycket feedback. Vi skriver i Drive och då kan jag enkelt kommentera och eleverna kan enkelt förbättra sina texter. Det är kul.

 

Nästa vecka kommer vi köra igång med skolarbetet på allvar. Nytt kap i matten och det kommer vara samma upplägg som tidigare dvs tydliga mål för varje lektion som alla bör klara av om man jobbar fokuserat.

I SO:n kommer vi jobba med historia och det blir rätt friskt med läsläxor. Hett tips är att dela upp läsningen. Först blir det läsläxa från måndag till tisdag, bara några sidor. Sedan från tisdag till måndag, desto fler sidor.

 

På torsdag fm. ska 4-6 åka in till Hudikgympan i Hudiksvall och ha gymnastik med instruktörer från föreningen. Bella och Johanna följer med. Kom ombytt direkt på morgonen med mjuka kläder.  Vi gympar barfota. Ta med vattenflaska, frukt, macka och dryck (ej läsk). Vi åker direkt på morgonen och är åter på skolan vid 12.15 då vi äter en sen lunch. På eftermiddagen blir det vanliga lektioner i Bobygda, ingen idrott på Ede.

 

Till sist: HJÄLP! Jag har fått en faktura från bibblan på oåterlämnade böcker. Det är “Eldens hemlighet” och “Hop on pop”. Det är böcker som jag vet att eleverna har haft hemma och jag ber er på mina bara knän att leta hemma efter dessa böcker. Jag letar på skolan. Det kommer kosta mig 200/bok om de inte är tillbaka senast den 18 januari.

 

Om ni har funderingar om något ring gärna!

 

Må: Läsläxa till tisdag s. 10-13 i Boken om Historia till tisdag. Till tisdag

Tis: Läsläxa klar. Ny läsläxa i samma bok s. 14-21

Torsdag: Idrottsförmiddag med gymnastik på Hudikgympan i Hudiksvall.

Fredag: Skridskor på idrotten, ta med skridskor och hjälm. Ingen dusch efteråt.

 

Print Print