Veckobrev v.36

Bobygda skolas veckobrev

v. 36

 

Information till alla:

  • Stort tack för god uppslutning på föräldramötet! Vi ser fram emot ett gott samarbete med er vårdnadshavare under året. Hör av er till oss med era frågor.

  • Husmor Helen tar gärna emot rensade lingon till köket för att koka sylt till elevernas luncher.

  • På måndag ska vi träffas i faddergrupperna och leka under förmiddagen.

  • På tisdag kommer Folktandvården och informerar i klasserna om god tandhälsa.

  • På onsdag kommer Gunnar Eriksson för instrumentspel med Kulturskolans elever. Kom ihåg att ta med instrument.

  • På fredag blir det friluftsdag för 1-6:an. Vi besöker Julingvallen. 1-3 kommer att göra en kortare vandring upp till vallen. 4-6 kommer att göra en längre vandring. Alla elever behöver kläder efter väder, bra skor att vandra i och  matsäck till vandringen. På vallen kommer Helen att servera en lättare lunch. Dagen avslutas när bussen hämtar oss och vi beräknar att vara tillbaka på skolan 14.15. Alla elever slutar då, ej längre dag för 4-6:an denna fredag. Föräldrar är hjärtligt välkomna att vara med oss under dagen.

  • Vecka 37 och 38 är det utvecklingssamtal för år 1-6. Frågor att besvara inför samtalet delas ut på på måndag.

  • Badet ligger på torsdagar kl. 12-13 i perioder. V. 37-39 klass 4-6, v. 40-47 klass 2-3, v. 48-6 klass F-1, v. 7-9 klass 4-6, v. 11-15 klass 2-3 och v. 17-22 klass F-1.

F-1:an

Hej därhemma! Nu har vi haft vår första vecka med ordinarie schema. Fler rutiner börjar sätta sig och vi tycker att förskoleklassarna kommit in bra i gruppen och hur vi gör här på skolan. Roligt att träffa er föräldrar på föräldramötet och inskolningssamtal. På måndag skickar jag hem tider för IUP- samtal (individuellt utvecklingssamtal) för 1:orna. Vi har hunnit med massor denna vecka. Det har varit skolfoto, brandövning och skogsutflykt där vi grillade pinnbröd. Men det mest spännande tror jag är att vi fått levande fjärilslarver till klassen! Spännande att titta hur de ser ut, hur de äter, vad de äter och hur bra de är på att klättra! Vi kommer få följa dessa och deras utveckling från larv till färdig tistelfjäril. 1:orna har tillsammans med 2-3:an övat sig att rita en tistelfjäril vetenskapligt, dvs. att rita av den så likt som möjligt. Vi har tränat på att ge feed-back och att ta feed-back av en kompis om hur teckningen kan bli ännu bättre, för att därefter göra ett nytt försök. Många fina fjärilar är på gång. Vi kommer fortsätta nästa vecka. F-1:an har också jobbat vidare med blåbär och lingon. De har studerat ris från båda buskarna och undersökt vilka likheter som finns, men även vilka olikheter. Efteråt skapade de fina tavlor med blåbär och lingon! I matten har 1:orna denna vecka jobbat med siffrorna 1-3 och att lösa matteproblem.

 

Måndag: Lek i våra faddergrupper under fm.

Tisdag: folktandvården kommer på besök.

Onsdag: f-klass ledig

Torsdag: Vi går till skogen. Ta med kläder efter väder och liten fika.

Fredag: F-klass ledig. Friluftsdag. Vi går till Julingvallen. Kläder efter väder + matsäck.

Trevlig helg! Ann-Sofie och Johanna

2-3:an

Jag ska till universitet i Stockholm igen idag (onsdag) Framöver är jag på utbildning två dagar (torsd.- fred) varje månad. Vi börjar med läxor nästa vecka.

Dags för utvecklingssamtal. Några fyllde i schemat under föräldramötet. Ni som inte ännu valt tid kan välja några tider (tomma rutor) som passar och informera mig (innan måndag). Schemat skickades hem i onsdags. Kolla ryggsäcksposten. Jag lämnar ut slutgiltiga schemat nästa vecka

mark.pole@bobygda.se eller text till tel: 0732 441808.

-Mark

Minnesanteckningar: Föräldramötet 30/9 år 2-3.

Mark jobbar 75% och studerar på distans i Stockholm. (50% Speciallärare med inriktning på läs- och skriv svårigheter.) Han är inte på skolan på torsdagar eller fredagar efter lunch.  Ann-Sofie är i klassen på torsdgar. Efter lunch på fredagar har klassen idrott tillsammans med Johanna.

Schemat är nästan färdigt. Ni får en kopia nästa vecka.

Slöjd kommer vi att ha i helklass, år två och tre tillsammans. Vi börjar om ett par veckor och kommer att knyta slöjd till temat.

Vi satsar på att hinna med tre teman under terminen: Fjärilar, mat och jord inkl. kompost och kompostmaskar.

En av Mirjas föräldrar Niclas eller Karina är med på skolrådet. Det är även Hugos pappa Jerker. Indras pappa Fredrik Groth är klasspappa. Det finns tydligen en överenskommelse där varje elev lägger 100kr/termin i en gemensam klasskassa som skötts av Linda Blom. Detaljer bifogades minnesanteckningar fr, föräldramötet (papperskopian) som skickades hem i onsdags.

Klassen har fått en inbjudan att delta i STV’s  ”Morgonshowen” tisdagen 22/11 kl06:50 på TV-huset i Stockholm. Mötet ställde sig positivt till möjligheten. Vi får hjälpas åt att lösa logistiken som innebär resa till Stockholm, övernattning, medverkan i TV-programmet, guidning i TV-huset och ev. studiebesök på något av Stockholms museer på väg hem. Kolla på SVT-play , ”Morgonshowen”. Någon som har förslag eller idéer kring transport, pengar och övernattning.

Alla föräldrar är välkomna att besöka klassen. Säg bara till. Föräldrar äter gratis på skolan en gång varje termin.

-Mark

 

Fredag: Vandring till Julingvallen, kläder efter väder, matsäck.

4-5:an

Hej på er!

Läsåret har dragit igång och vi har hunnit med massor faktiskt! Vi har haft god arbetsro och flitiga elever hela veckan. Kul!

I NO:n jobbar vi med fjärilar. Eleverna har fått larver att studera och iaktta när de genomgår sin förvandling till att bli fjärilar. I SO:n har vi börjat ett arbete om samer. Tanken är att eleverna själva ska söka fakta och information och efter några veckor redovisa sina arbeten. Matte, svenska, engelska rullar på och just nu är det höga tal, taluppfattning, argumenterande texter och vokaler som är fokus.

Läxan delas ut idag och det är engelska glosor. Öva att både uttala och stava. Jag vill ha in läxorna på torsdagar.

Kom ihåg att skicka med lappen om utvecklingssamtal med era barn senast på måndag.

 

Nästa vecka på fredagen så har vi friluftsdag. Vi i 4-5:an kommer tillsammans med 6:an att vandra en bit av sjuvallsleden från Prättingvallen till Julingvallen. Tänk på att ha kläder efter väder, bra skor och fika med. Lunch bjuds vi på när vi kommer fram till Julingvallen.

 

Tis: Folktandvården kommer och informerar kl.10.40

Tors: Läxan in! Idrott inomhus på Ede. Ta med ombyte, inneskor och duschsaker.

Fre: Friluftsdag

 

Trevlig helg! Maria

6:an

Hej!

 

Nu är vårt fjärilsprojekt igång! Alla har fått varsin larv att ta hand om. Vi har börjat med att avbilda larverna och att beskriva dem kort.

I övrigt arbetar vi med Europa, mycket skrivning, tiondelar, hundradelar, rim, och mycket engelska.

Det har kommit upp önskemål från eleverna att göra något med klasskassepengarna som är kvar. Fundera och prata hemma om vad som skulle vara lämpligt.

Nästa vecka, på fredag, kommer vi vandra till Julingvallen. Kläder efter väder, schyssta skor och lite fika. Helen fixar lunch som vi äter framme på Julingvallen.

 

Onsdag: Test på a och an

Torsdag: Idrott inomhus på Ede, ta med ombyte, inneskor, vattenflaska och duschsaker.

Fredag: Vandring till Julingvallen

 

Ha en trevlig helg!  /Lina

Print Print