Veckobrev v.4

Bobygda skolas veckobrev

v. 4
Information till alla:

Tisdag: Bokbussen kommer till skolan. Ta med gamla låneböcker.
Torsdag: På torsdag ska vi ha Storsamling med eleverna för att gå igenom enkäten som genomfördes i december.
Under veckan har vi haft elevråd och protokollet kommer ut på hemsidan inom kort.
Vecka 5 och 6 är det utvecklingssamtal för F-6. På fredag (förskoleklass måndag) delas frågor inför samtalet ut och lämnas åter senast torsdag 26/1.
Skridskor: Det är full fart på skridskobanan, jättekul. Tänk på att ta med en tygkasse eller liknande för förvaring av skridskor och hjälm så vi kan få ordning på alla saker i kapprummet.
På fredag delas info ut om försäljning av majblommor till år 3-6.
Fredag 3/3, vecka 9, har vi bokat in en familjedag i Kajvall tillsammans med förskola och fritids enligt tradition. Enligt traditionen åker alla barnen till Kajvall med sina familjer, de barn som inte har någon i familjen som kan följa åker med oss i personalen. Det blir en dag med slalom, längd och madrassåkning efter eget val. Egen matsäck. Det finns lättare rätter att köpa i serveringen. Tyvärr finns det ingen slalomutrustning att hyra i år. Förskola, skola och fritids står för hyra av hela anläggningen, inga kostnader för liftkort eller spåravgift.
Läxläsning, tisdagar kl. 8-8.30. Välkomna!
Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138
F-1:an

Hej!

Vi har haft en fin vecka tillsammans. Veckans bokstav har varit F.

Förskoleklassen har jobbat vidare med siffror och den här veckan har vi bekantat oss med siffran 6 på olika sätt. På svenskan har vi fortsatt att rimma och vi har börjat att klappa stavelser. Öva gärna på det hemma. Hur många stavelser har ni i era namn hemma? Jo-ha-nna, Ann-So-fie osv. Specialpedagog Kicki har varit här och kartlagt språket och Ann-Sofie har gjort en annan kartläggning över hur långt de kommit i läsinlärningen.
Vi har fortsatt att jobba med hus. Tack för alla kort på era hus! Ni som inte har mailat än, gör gärna det under helgen till johanna.nordqvist@bobygdaskola.se. Vi har läst om hur Mulle Meck beskriver hus, vi har funderat på varför vi bor i hus och vi har beskrivit hus för varandra. På hemsidan finns några bilder från vårt arbete, mer kommer. På bilden skapade vi bokmärken i form av små tusenfotingar. Vissa fick många ben, några en liten halsduk! De jobbade så bra och superfina bokmärken blev det.
1:orna har övat på att gruppera i 10-grupper. Vi har tillsammans räknat 10 åt gången, från 10-1000! Så duktiga! Vidare har vi pratat om tiotal och ental, samt gjort olika övningar kring detta. 1:orna har även haft klassråd och denna termin ska eleverna få prova på rollen som ordförande. Först ut blev Tindra M. Ny represent till elevråden blev denna termin Daniel.
Måndag: läsläxa ut för 1:orna

Tisdag: Bokbussen kommer. Vi är inbjudna på bokprat med bokbussens bibliotekarie.

Torsdag: Simundervisning på Ede

Fredag: Läsläxa in. Idrott

Trevlig helg! Ann-Sofie och Johanna

2-3:an

Hej!

En riktigt rumphuggen vecka för mig. Slutade tidigt i onsdags för att ta min pappa till Arlanda då han flyger till Nya Zeeland. Studier i Stockholm torsdag och fredag. Hinner inte med någon läxa.

Vi har börjat spinna och tova samt lärt oss en del om våra närmaste grannar i solsystemet. Kolla gärna natthimlen de närmaste veckorna och se vad ni kan se.

V 4-8 har vi  ett stråkprojekt i klassen med två st. stråkpedagoger från Kulturskolan. De kommer på slöjdtiden så vi får hitta en ny slöjdtid under dessa veckor.

Utvecklingssamtal  v. 5-6

Jag kan alla dagar 07:30-08:30, måndagar 16-17, tisdagar 16-17,  onsdagar 14:00-17:00 och fredagar 14:00-16:00.  Samtalen är 30 minuter.

Kom med förslag på ett par tider som passar er så skickar jag ut ett schema nästa vecka. mark.pole@bobygda.se eller SMS till 0732 441808.

Vi hörs , Mark

 

Måndag: Enl. schema.

Tisdag:   Enl. schema. Bokbuss, Slöjd.

Onsdag: Enl. schema.

Torsdag. Enl. schema Storsamling.

Fredag:  Enl. schema. Skridskor och hjälm.

 

4-5:an

Hej!

Veckan har innehållit lite av varje. I svenskan har vi börjat med en ny genre, nämligen faktatexter. Eleverna kommer att lära sig de språkliga dragen och hur en faktatext är uppbyggd. Vi kommer att skriva en gemensam text och slutligen ska eleverna skriva varsin egen text. Den ska sedan redovisas muntligt inför klassen.

I tekniken har vi börjat prata om mekanik och de fem vanligaste mekanismerna. Barnen kan redan mycket om det här och de verkar väldigt intresserade, kul! De har fått en uppgift att konstruera något som är vackert och faller sakta. Det är full aktivitet i klassrummet och alla tar uppgiften på största allvar.

I matten har vi jobbat på i böckerna, men även hunnit med problemlösning i smågrupper.

Idag får barnen med sig blanketter med tider inför utvecklingssamtalet samt “glada gubbar-lappen”. Fyll i dessa och skicka tillbaka så fort som möjligt. Helst på måndag.
Tis: Bokbuss

Tors: Läxan in! Idrott på Ede. Ta med ombyte, skor och duschartiklar.

Fre: Läxa delas ut. Skridskor på idrotten.
Trevlig helg! Maria

6:an

Hej!
Förra veckan gjorde vi ju ett övnings NP som inte gick så bra. Vi har nu övat och förbättrat de texterna och det har blivit en väldig skillnad. Bra jobbat alla elever!

Jag ber om ursäkt för min miss att säga till om måndagens läsläxa. Viss förvirring uppstod men det gick bra ändå. Hoppas alla läst långläxan tills på måndag då blir det ny kortläxa. V 5 kommer det bli prov/test på kapitlet om frihetstiden. Det är därför väldigt viktigt att man läser läxorna annars missar man mycket.
Vi kör på med en tabell i veckan nu. Det gick inte alls så bra med 3:ans tabell igår. Vi har ju kört mycket tabeller i höstas och nu fortsätter vi för jag ser att det behövs. Hjälp era barn att öva hemma så gott det går. Livet blir så mycket lättare när tabellerna sitter automatiskt! En del tycker att de inte behöver öva för att  man kan ju lika gärna ta miniräknare för att få ett svar. Men jag antar att alla ni föräldrar håller med mig om att det är mycket enklare, snabbare, roligare osv om man kan utantill.

Jag kommer kolla av en tabell i veckan. Klarar man det inte har man bakläxa till nästa vecka. Klarar man det går man vidare till nästa tabell.
Det börjar närma sig utvecklingssamtal (v. 5 och framåt). Jag skickar med gubblappar hem idag. Skicka tillbaka dem under nästa vecka. Då kan jag förbereda samtalen på ett bättre sätt.
På måndag får vi en ny elev i klassen. Det är Japhet som redan går på skolan fast i klass 5.
Böckerna jag efterlyste har kommit tillbaka. Tack för det!
Måndag: Ny läsläxa till tisdag delas ut.

Tisdag: Ny läsläxa till nästa måndag delas ut.

Torsdag: Idrott Ede. 4:ans tabell OM 3:ans går bättre idag.

Fredag: Skridskor på idrotten.
Trevlig helg!

Print Print