• Välkomna på föräldramöte på måndag 30/1 kl. 18.00-19.00. Vi träffas i ett klassrum och har genomgång och diskussion utifrån enkäten som genomfördes i december. Efter det finns en liten stund att ses i klassrummen för kort info.
  • Vecka 5 och 6, utvecklingssamtal. Lämna in era frågor inför samtalet senast måndag.

F-1:an Hej därhemma!

Under veckan har vi jobbat med bokstaven Å och fortsatt att klappa stavelser. I vårt husprojekt har vi gemensamt övat på att beskriva hus och vi har skrivit en instruerande text med hur man ska måla ett hus. Den uppgiften ska vi låta 2-3:orna lösa. Vi har tittat på kartan över området kring Delsbo och till veckan ska vi sätta ut var vi bor. Vi vill att ni som ännu inte har skickat ett kort på ert hus till oss ska göra det, johanna.nordqvist@bobygdaskola.se eller 070-278 65 65. I torsdags hade vi bild/teknik. Vi gjorde fina pappersfiskar! Svårt men också väldigt roligt! Fina blev de!
På tisdag ska vi åka på utflykt till Mulle Meck i Hudiksvall. Vi åker bussen direkt på morgonen kl. 8.45 och lämnar stan 12.30. Då åker vi via Ede, torget 13.05 och Bobygda skola 13.45, meddela i veckologgen var ni ska kliva av bussen. Föräldrar är välkomna att följa med. Vi kommer att bygga hus, leka och äta matsäck till lunch.
Nu närmar vi oss utvecklingssamtalen. Ni som inte skickat in vilka tider ni kan, försök göra det till måndag så får ni en bekräftelse vilken tid det blir. I onsdags fm fick 1:orna jobba tillsammans med Mark och 2-3:an, vilket fungerade jättebra. På em var hela gruppen tillsammans med mig och vi hade engelska. Vi gjorde en hörövning som innefattade kroppsdelar samt färger och en hel del samarbete! Jätteduktiga! Be gärna era barn berätta! Vi fick även kontakt med Nadja på Skype! Roligt att få se henne och prata lite, även om det var lite dålig mottagning. 1:orna har fått sin läsläxa idag fredag.

Kom gärna och var med en dag i skolan! Ni kanske har föräldradagar kvar som ni kan använda.

Måndag: Välkomna på föräldramöte kl. 18-19.

Tisdag: Utflykt till Mulle Meck. Ta med matsäck till lunch, ej godis och läsk. Meddela i veckologgen var ni ska kliva av, torget 13.05 och Bobygda skola 13.45.

Torsdag: Bad, ta med badkläder. Olivia följer med.

Fredag: Idrott, skridskor och hjälm. Vid dålig is, blir det inneidrott på Bobygdsgården. Läsläxa in.

Trevlig helg! /Ann-Sofie och Johanna

Under veckan har vi övat oss på att skriva faktatexter. VI har skrivit om månen, solsystemet och elefanters kroppsspråk. Hör efter hemma om de minns något om rymden eller elefanter. Vi tovar för fullt på slöjden och hade en mycket trevlig stråklektion i tisdags. TIll veckan börjar utvecklingssamtal. Listan har uppdaterats efter div. önskemål och bifogas. Listan med datumet 27/1 gäller. Jag ser fram emot att få träffa er tillsammans med era barn. Glöm inte lapparna med “smileysar” som skall till skolan innan samtalet.

27/1 Utvecklingssamtal

Månd

Tisd.

Onsd.

Fred.

Tisd.

Onsd.

Fred

08:00 X X
14:00 X X Senne X
14:30 X Oliver X
15:00 Indra Tim X
15:30 Hilma Hugo Lykke
16:00 Lillie X
16:30 Mats X X Lukas Mirja
17:00 X X X X X
17:30 X X X X X

Läxor: Läsläxa och matteblad.

Måndag: Enl. schema. Föräldramöte

Tisdag:Stråkprojekt.

Onsdag: Enl. schema

Torsdag:Enl schema.

Fredag: Slöjd och idrott, skridskor och hjälm om vädergudarna vill.

-Mark

Den här veckan har vi fortsatt med alla påbörjade arbeten i svenska och teknik. Matten flyter på bra. Vissa måste utnyttja lektionerna bättre. Jag kommer att ta upp det på utvecklingssamtalen också. Idag har vi jobbat med problemlösning i grupper. Det handlade om diagram och medelvärde bland annat. Mycket nyttigt och utmanande för hjärnan. Vi nosade även lite på ekvationer och algebra (okända tal). Hela klassen jobbade jättebra!

På musiken har Bella startat upp ett digitalt projekt. Eleverna ska göra egna musikvideor och egen digital musik. Kanske har vi blivande DJ-stjärnor i klassen :)?

På måndag har vi föräldramöte kl.18-19. Det blir mest gemensamt för hela skolan. Vi träffas i klassrummet efteråt en liten stund. Jag har inget särskilt att ta upp, men ni kanske har något som har med klasskassan el. liknande, att göra. Hur som helst, hoppas att vi ses!

Mån: Föräldramöte kl. 18-19

Tors: Läxan in. Idrott på Ede.

Fre: Läxa ut. Idrott, skridskor och hjälm

Vi har haft en bra vecka. Måndagen och tisdagen bjöd på fina redovisningar. Mattearbetet gick så bra att vi inte behövde ha prov. Måndag och tisdag kommer det bli läsläxa. Mer info kommer. Till torsdagen har de 4 eller 5:an tabell (barnen vet).

Måndag: Föräldramöte kl.18-19. Läsläxa.

Tisdag: läsläxa.

Torsdag: Idrott Ede.