• Tack till alla vårdnadshavare som hjälpte till att lösa transport till och från skolan torsdag 8/12 då halkan ställde till det igen. Nu håller vi tummarna att snön kommer snart!
  • Just nu genomför vi en enkät med elever och vårdnadshavare för att fortsätta att utveckla Bobygda skola. Alla vårdnadshavare har fått en länk via mail där ni kan besvara frågorna. Eleverna kommer att besvara frågorna under skoltid. Resultatet av enkäten kommer att redovisas via föräldramöte i januari och vi återkopplar till eleverna via klassråd och elevråd. Sista svarsdatum är 16/12. Tack på förhand!
  • På måndag firar vi advent tillsammans med präst från Delsbo församling. Vi sjunger och fikar tillsammans.
  • Läxläsning tisdag kl. 8-8.30.
  • Tisdag: Bokbuss, ta med gamla låneböcker.
  • På tisdag morgon är skolans luciatåg inbjudna till Solbackens förskola för att lussa. De kommer till åka buss dit och hem. Ta med luciakläderna på morgonen.
  • Välkomna på julavslutning tisdag 13/12 kl. 18-20. Vi startar utomhus med luciatåg och sedan är ni välkomna in att se vårt arbete från elevens-val-perioden. Det bjuds på dans, gitarrspel, teater och utställningar. 4-5:an säljer fika i matsalen. De barn som ingår i luciatåget samlas 17.45 för att göra sig iordning.
  • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138.

Hej därhemma! Oj, vad fort veckorna rullar på..snart är det jullov! Vi har ny bokstav denna vecka och det är Ä. Det är en vokal och har två ljud. Träna gärna extra hemma. Mycket av veckan har gått till dans med kulturskolan, elevens-val och bad. Roliga aktiviteter och duktiga barn! 1:orna har börjat ett nytt område inom engelskan, vad kroppsdelarna heter på engelska. Vi började med att se ett engelskspråkigt program på datorn.

Vill påminna er föräldrar att skicka med ombyte till era barn. Ibland är det väldigt lockande att hoppa i vattenpölar på rasterna och då kan det vara bra med torra kläder att byta om till. 😉 Vill också påminna om att barnen ska byta om till idrotten på fredagar, så glöm inte att skicka med idrottskläder.

Tisdag: Bokbuss. De elever som ingår i skolans luciatåg lussar på Skolbacken.Ta med luciakläderna på morgonen. Johanna och Bella åker med bussen till Solbacken.

Julavslutning på kvällen. Då ska hela klassen uppträda med vinterdans tillsammans med lärarna från Kulturskolan. Klä er juligt och med tomteluva.

Torsdag: Vi ska åka till Mariagården och gå julvandring. Vi åker buss dit och hem. Det går bra att lämna sitt barn direkt på Mariagården på morgonen kl. 9.45, meddela i veckologgen i förväg. Bad på eftermiddagen, Bella följer med.Meddela i veckologgen om ni hämtar direkt på badet.

Fredag: Läxa in. Idrott på Bobygdsgården. Ombyte och dusch för fritidsbarnen.

Trevlig helg! Ann-Sofie och Johanna

.Subtraktion över tiotalsgränser. 13-5 och 56-7  Den metoden vi jobbat med denna vecka är att “dela termen” och mellanlanda på 10:  dvs. 5 är 2 och 3, så 13 -5 är 13-3-2, 13-3= 10, 10-2=8. VI skriver och publicerar våra berättelser om Stockholmsresan för fullt. De ska vara färdiga till på tisdag. Nästa vecka är jag i Stockholm igen på torsdag och på fredag. Bella är i klassen.

Måndag: Enl. schema

TIsdag: Elevensval, öppet hus.

Onsdag: Enl schema. Musik med Bella.

Torsdag: Mark i Stockholm, Bella i klassen

Fredag: Mark i Stockholm, Bella i klassen, idrott på Bobygdsgården, ta med ombyte och duschsaker för fritidsbarnen.

Hejsan!

Nu har hela klassen gjort kartläggningar inom svenska. 4:an har jobbat med ordförståelse och 5:an med läsförståelse. Nu återstår rättning för mig.

I matten går det undan nu. Alla jobbar så flitigt och ambitiöst. Jag blir imponerad!

Nu avslutar vi vårt arbete kring Norden. I onsdags tittade vi på sista avsnittet av Geografens testamente och idag hade vi ett litet test. Hoppas det gick bra för alla att plugga inför testet. Kanske tog de till sig av något av de tips jag hade givit.

Idag har vi även provat att måla med akrylfärg. Det var en härlig, tjock färg som var skön att måla med. Men det gick åt mycket färg märkte vi! På måndag gör vi klart konstverken.

På tisdagkväll har vi julavslutning då vi visar upp allt det vi har jobbat med på elevens val. Hoppas ni alla kan komma! Klassen ska ju ha gitarrframträdande och enligt Urban från kulturskolan så kunde vissa av barnen ta med en gitarr hemifrån. De som har en gitarr och kan ta med får gärna göra det! Skicka med den med barnen på morgonen så kan Urban stämma den under dagen.

Mån: Vi firar advent.

Tis: Bokbuss! De som kan tar med en gitarr.

Tors: Idrott Ede, ombyte och dusch.

Fre: Läxan in!  Idrott Bobygdsgården, ombyte och dusch.

Vi har nu avslutat det extra mattearbetet som pågått för många under de senaste veckorna. Det har gått väldigt bra och vi kommer fortsätta att ha mål för varje vecka.

Nästa vecka kör vi repetition av tabellerna. Målet är att kunna göra övningsbladet på en minut. Kan man tabellen är det inga problem. Det blir en tabell om dagen med start på måndag med 3:ans tabell.

Nästa vecka blir det karttest igen. Länderna jag testar är Irland, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Portugal, Spanien och Tyskland.

Det är lite prat om floursköjlningen, en del vill inte skölja. Jag kan ju inte tvinga någon. Om ni kommer överens hemma om att ert barn inte behöver/vill så meddela mig det.

Igår var det NP i engelska. Jag märkte att vi övat alldeles för lite på att faktiskt prata engelska. Vi har läst, jobbat med en del grammatik under hösten, ordförråd och lite skrivning. Men nu blir det fokus på talförmågan! :).

Måndag: Adventsfirande. 3:ans tabell

Tisdag: 4:ans tabell. Luciakväll kl. 18-20.

Onsdag: 5:ans tabell.

Torsdag: NP Matte. Idrott Ede, ombyte och dusch.

Fredag: Karttest på ovan nämnda länder. 6:ans tabell. Idrott Bobygdsgården, ombyte och dusch för fritidsbarnen.

Trevlig helg!  /Lina