• Stort tack till alla elever, föräldrar, nära och kära som besökte vår julavslutningskväll! Det blev ett fint avslut på terminen med redovisning av vårt elevens-val-arbete och Kulturskolans arbete.
  • Tack till er som har besvarat vår enkät. I nuläget har vi fått in 36/60 svar. Era åsikter är viktiga för vår utveckling! Vi utökar svarstiden till måndag 19/12. Tack på förhand! Med denna länk kommer ni till enkäten: https://goo.gl/forms/fdsQYEU5lyEBdgd43
  • Torsdag 22/12 är sista skoldagen. Vårterminen startar tisdag 10/1.
  • Vi har en del sjuka elever nu och det går löss, magsjuka och förkylningar. För att undvika spridning ber vi er att hålla barnen hemma tills de är friska och orkar med att delta i skolarbetet. Efter kräka eller diarre är det 48 h. som gäller.
  • Sjukanmälan: Sjukanmälan sker till skolan: 0653-21004. Före klockan 8.00 kan ni lämna meddelande på telefonsvararen, efter kl 8.00 finns vi på plats. SMS till skolan före kl. 8.00: 070-3660138.

Tack för en trevlig julavslutningskväll! Härligt att se er i folkvimlet! Så roligt att se klassens energi i dansen och att de vågade dansa inför stor publik. Elevens-val-grupperna imponerade med sång, teater, konst och slöjd. Det blir en bra dynamik i grupperna när de blandas från olika klasser och utifrån ett eget val och intresse.

I torsdags var vi med om ett spännande äventyr på Mariagården då vi fick krypa genom en tidstunnel och komma till år 0 och vara med om den första julen. Klassen levde sig in i teatern och det pirrade i magarna och blev lite läskigt här soldaten kom och berättade att folket skulle skattskriva sig. Be dem gärna berätta om julvandringen hemma.

Nu har vi genomfört enkäterna i klassen. Vi har suttit med dem enskilt och läst frågorna för dem. Vissa frågor har varit svåra att förstå, men det har blivit givande samtal över hur de tänker och känner kring sin skolsituation. Vi kommer att redovisa resultatet på föräldramöte i januari.

Det är viktigt att ni meddelar den pedagog som är med era barn på badet att ni hämtar ert barn så att de blir avprickade innan ni åker.

Måndag: Julpyssel, ta gärna tomteluvan på.

Tisdag: Julbord

Torsdag: Sista skoldagen. Bad på Ede, Olivia följer med.

Trevlig fjärde advent! /Johanna och A-S

Tack till alla er som kom och besökte oss och tittade på elevernas arbeten under julavslutningskvällen. Tyvärr var inte Mark på plats då han insjuknat i rejäl förkylning under eftermiddagen. På onsdagen jobbade klassen tillsammans med 1:orna och torsdag och fredag har Bella arbetat i klassen. Det har varit en bra vecka.

Vi hoppas att Mark är pigg och kry till måndag!

Måndag: Vanlig skoldag

Tisdag: Julbord

Onsdag: Mark är ledig- Oliva vikarie i klassen

Torsdag: Mark studerar- Bella i klassen.

Trevlig fjärde advent! /Johanna

Hejsan!

Vad roligt att så många kom på vår julavslutning i tisdags. Eleverna gjorde ett strålande jobb!

Den här veckan har vi avslutat och gjort klart många arbeten. I svenskan jobbar vi mycket med stavning just nu. Barnen skriver mycket, både deckare och återberättande text. Där finns det möjlighet för mig att kolla stavning och se vad varje elev kan och inte kan.

Idag hade klassen tabelltest på 6:ans tabell. Nästan hela klassen hade alla rätt. Mycket bra jobbat!

Lika bra resultat blev det på provet om Norden. Det märktes att klassen hade pluggat. Jättebra resultat överlag!

Den här veckan delar jag inte ut någon läxa, så klassen blir läxfri sista veckan före jullovet. Nästa vecka kommer till stor del att gå i julens tecken. Vi ska jobba med julen i engelska, SO och bild bl.a.

Tis: Det serveras julbord till lunch.

Tors: Idrott på Ede, ombyte och dusch.

Fre: Jullov!

Nu är det dags för betygsättning och eleverna ska få sitt första betyg, terminsbetyg. Betygen kommer att skickas hem efter sista skoldagen och landar hemma i brevlådan under jullovet.

Det har varit en bra vecka. Igår var vi med 5:orna och dom var imponerade av 6.ornas koncentrationsförmåga.

Vi kommer att lägga in en slutspurt i matten för att bli klar med kapitlet innan jul. Det kommer att innebära några tal hemma för en del.

Karttest har vi på onsdag. Länderna denna vecka är Schweiz, Österrike, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Grekland och Frankrike.

Onsdag: Karttest.

Torsdag: Idrott på Ede, ombyte och dusch