• Tack till er som kom på föräldramötet i måndags! Vi redovisade enkäten som genomfördes i december.
  • Måndag 13/2 är det skolråd på skolan kl. 18-19.  Är det något ni vill framföra till mötet, maila skolradet@bobygda.se
  • Badet: Förskoleklass har sitt sista badtillfälle på torsdag och v.7-12 badar 2-3:an.

Tack till er som kom på föräldramötet! Vi berättade att vi avrundar arbetet med hus och kommer att påbörja ett tema om yrken. Vi gör gärna studiebesök på era jobb eller att ni kommer till oss på skolan och berättar om ert yrke. Maila till ann-sofie.englund@bobygda.se om ni är intresserade.

I veckan har vi övat på våra adresser och till veckan ska vi pricka in dem på kartan. Vi hade en toppendag på Mulle Meck i tisdags. Så engagerade och kreativa barn i både bygge och lek! De var en fröjd att åka på utflykt med dem, så duktiga och trevliga. Ny bokstav denna vecka är B. Vi har letat B-ord, skrivit, klippt och limmat.1:orna har provat att skriva på dator. Vi skrev en återberättande text kring vårt besök på Mulle Meck och denna har ni kanske redan läst. Om inte, så sitter den i Veckologgen. Vi startade även upp ett litet minitema, efter önskemål från klassrådet. De är så sugna på rymden, så vi har smygstartat lite. Detta kommer 1:orna jobba med någon vecka till på NO:n. På engelskan jobbade vi med ansiktets delar. Nu är utvecklingssamtalen i full gång! Ni som ännu inte bokat samtal, hör av er så vi får boka tid. Nästa vecka kommer vi starta nytt kapitel i matteboken. Nytt arbetsområde blir geometriska former, subtraktion 0-10, talen 11-19 med tiotal+ental, tiokronor och enkronor. Ny läsläxa har gått ut idag, fredag.

Torsdag: Sista badtillfället, ta med badkläder.

Fredag: Idrott inomhus Bobygdsgården. Dusch för fritidsbarnen. Läsläxa in.

Trevlig helg! /Ann-Sofie och Johanna

Vi fortsätter med tema rymden och med tovning. Två veckor framöver har vi slöjd på fredagar pga. stråkprojektet som är på slöjdtiden. I matte har vi jobbat med uppställningar och med proportionalitet i problemlösningar. T.ex om ett fruktsalladrecept för fyra personer har två äpplen, 6 vindruvor och ett päron . Hur många av varje frukt behövs till 8 personer, 2 personer eller tio personer? I svenskan har vi bedrivit egna forskningar kring valfria ämnen och skrivit och publicerat korta faktatexter.

Dags att börja med veckans ord, stavnings- och skrivläxa. Varje vecka får ni tio ord som ni ska träna stavningen på hemma. Ni ska även skriva meningar med alla ord, Ni får välja att skriva en mening till varje ord eller att skriva flera ord i samma mening. Läxan delas ut på fredagar och lämnas in senast på torsdag följande vecka. Vi har en stavningsprov varje torsdag fram till sommaren.

Läxor: Lässchema. Matte blad. Veckans ord: hämta, äpple, gjorde, gick, choklad, gav, fick, cykel, skridskor, skratta.

V6:

Måndag: Enl. schema. Samtal: Lykke och Lukas.

Tisdag: Stråkprojektet.

Onsdag:Enl schema. Musik med Bella (Musikvideo) Sommarkläder)

Torsdag: Mark Pluggar.

Fredag: Slöjd. Idrott inne.

Hej på er!

Vi har haft en bra vecka tillsammans. I svenskan har vi jobbat mycket med boken “Det magiska hjärtat”. Idag hade vi en diskussion i helklass. Alla barnen var engagerade och hade väldigt kloka funderingar. Det är lärorikt att ta del av varandras tankar och ideer.

I matten fortsätter vi öva tabeller en vecka till. Läxan till på torsdag blir alla tabeller som en repetition.

Nu avslutar vi arbetet med teknik för den här gången. Jag har inte i dagsläget bestämt vad nästa arbetsområde inom SO/NO blir. Vi får helt enkelt se till veckan 😉

Utvecklingssamtalen har dragit igång och fortsätter två veckor framöver. Det är givande att få träffa er föräldrar tillsammans med era barn. Hoppas att ni upplever detsamma.

Nu tar vi helg!

Torsdag: Läxan in! Idrott Ede, ombyte och duschsaker

Fredag: Läxa delas ut. Idrott, inne, ombyte och dusch för fritidsbarnen

Vi blickar fram mot nästa vecka och de stundande Nationella proven i svenska. Det är sammanlagt fyra prov; två prov på tisdagen och två prov på torsdagen. Mellan varje prov blir det rast och då bjuder skolan på frukt, macka och mjölk. Klassen kommer sitta på Bobygdsgårn och göra proven.

Försök att inte få era barn sjuka de dagarna 😉

Vi hade en mycket trevlig dag på Hudikgympan igår. Så trevligt att jag måsta börja där själv redan samma kväll 😀

Innan vi for till Hudikgympan talade jag om vikten av att snygga till sina fötter innan man ska springa barfota tillsammans med andra. Vi talade lite om hygien överlag. Som ni vet kommer dessa begynnande tonåringar närsomhelst nu under våren att börja svettas. Det är ju så det är med kroppen i den åldern. 🙂 Om ni hemma sörjer för daglig uppfräschning så ska jag här på skolan sörja för god ventilation 🙂

Tisdag: NP i svenska hela förmiddagen.

Torsdag: NP i svenska hela förmiddagen.

Fredag: Några har 5:ans tabell, några har 6:ans tabell. Idrott, inne, ombyte och dusch.

Välkommen med funderingar och ha en trevlig helg!   /Lina