• Just nu söker vi vikarierande husmor då Helen ska prova att jobba inom en annan bransch under några månader. Ansökningstiden för vikariatet går ut på onsdag 15/2. Rekommendera gärna era matlagningsglada vänner att söka, se info på skolans hemsida.
  • Nu är ungdomgården “Trappan” igång med ny ledare, Linda Johansson. Ny dag: Onsdagar kl. 18-21 på Bobygdsgården. Välkommen från klass 5 och uppåt.
  • Måndag 13/2 kl. 18-19 Skolråd
  • Vecka 10 är det sportlov, skolans är stängd och fritids har öppet.
  • För er som har yngre syskon som ej står i kö ännu rekommenderar vi er att skicka in en ansökan då det är tryck på platserna kommande år. Ansökningsblankett hittar ni på skolans hemsida.
  • På idrotten på fredag så planerar vi att vara ute på idrotten. Vi ska öva isvett på Skridskoplanen. Bra ytterkläder.

Hej därhemma! Vi har haft en härlig vecka tillsammans. Vi har lekt, skapat, haft rörelsepauser och även jobbat en hel del. Alla är så flitiga! 🙂 Veckans nya bokstav är Ö.

1:orna har börjat med nytt kapitel i matteboken. Vi har övat oss på geometriska former, att beskriva och rita mönster. Vi kommer jobba vidare med subtraktion talen 0-10, talen 11-19 samt enheten kr. Vi har även fortsatt jobba med vårt minitema kring rymden. Vad är det som gör att vi har olika årstider? Hur lång tid tar det för jorden att snurra ett varv runt solen? Alla 1:or har fått en planet i läxa, att lära sig något spännande om “sin” planet. Nästa vecka ska vi skriva på datorerna och samla ihop vad vi lärt oss. I svenska har vi läst texter kring årstider och tränat oss på att skriva meningar.

Nästa vecka börjar hela klassen ett nytt tema – yrken! Fram till sportlovet kommer vi närma oss detta tema på olika sätt. Redan på tisdag ska vi få besöka en bondgård och se vad en bonde gör om dagarna, så oömma kläder behövs denna dag. Eftersom vi har elev i klassen med stark pälsdjursallergi (kommer inte vara med vid besöket), vill vi att ni vädrar ytterkläder noga till dagen efter.

Måndag:

Tisdag: Besök på bondgård efter lunch. Oömma kläder. Vi går tillsammans till Anders Wallman (Oskars pappa).

Onsdag:

Torsdag: Inget bad.

Fredag: Läxa in.Uteidrott (täckbyxor, jacka,mössa och vantar) ombyte och dusch för fritidsbarnen.

Trevlig helg! Ann-Sofie och Johanna

Hej, till veckan avslutar vi tema-rymden och börjar tema-vatten där vi ska lära oss om vattnets kretslopp och genomföra en del vattenexperiment. Vi ska även börja jobba med en NTA-tema som heter balansera och väga som integrerar ämnesinnehåll från NO, teknik  och matte. (www.ntaskolutveckling.se) Vi har publicerat faktatexter som hänger utanför matsalen. Titta gärna in om ni har vägarna förbi. Närmaste månaden ska vi träna oss på att beskriva karaktärer ( mycket adjektiv) och skriva sagor på svenskan.

Vecka 7-12 har klassen badperiod på torsdagar. Badet slutar kl. 13.00 på Ede. Meddela om ni ska hämta ert barn direkt på badet och var plats för att hämta kl. 13.00.

Läxa: Matteblad, läsläxa (minst 3 ggr. 20 min och läsprotokoll) Veckans ord.

(strumpa, springa,skratta, spräcklig, bokhylla, vingar, pingvin, isbjörn, sjunger, regndroppar)

Måndag: Enl. schema

Tisdag: Stråkskola

Onsdag: Enl. schema

Torsdag: Mark pluggar. Bella i klassen och Olivia följer till badet. BADKLÄDER!

Fredag: Slöjd. Uteidrott (täckbyxor, jacka,mössa och vantar) ombyte och dusch.

Veckorna rullar på men vi har ändå hunnit med en hel del under veckan. I SO:n har vi pratat mycket om hur man skapar en trivsam och välkomnande atmosfär i klassen. Ord som värdegrund och respekt har diskuterats. Vi fortsätter vårt arbete om detta några veckor framöver. Vi kommer dessutom att vara med i ett projekt under våren. Det är Glada Hudik-teaterns projekt: Folk föds inte med fördomar. Separat info har skickats hem med eleverna idag.

Oj, vad flitig klassen har varit i matte! Eleverna uppmanas att sätta upp små mål på lektionerna. Hur många tal ska jag räkna den här timmen? Vad är realistiskt? Osv. Det sporrar många att klara av sina uppsatta mål.

I svenskan jobbar vi vidare med faktatexter. Vi skriver nu på en gemensam faktatext om ett ämne som intresserar många – Jocke & Jonna. De lär sig hur man strukturerar upp en faktatext och vilka ord som är typiska för just faktatexter.

Utvecklingssamtalen fortsätter under nästa vecka.

Torsdag: Läxan in! Idrott Ede, ombyte och dusch

Fredag: Läxa delas ut. Uteidrott (täckbyxor, jacka,mössa och vantar) ombyte och dusch för fritidsbarnen.

Då var ett nationellt prov avklarat! Alla har jobbat mycket koncentrerat och verkligen ansträngt sig för att göra sitt bästa. Proven kommer att samrättas med lärare från andra skolor i Delsbo-Bjuråkersområdet. Detta för att få en så rättvis bedömning som möjligt. Vill man senare få reda på resultatet på proven är man välkommen till Öppet hus längre fram i vår när alla nationella prov är gjorda. Datum kommer senare.

Mån: Läsläxa till tisdag delas ut. S 68-69 samt 72-73 i “Boken om Historia”.

Tis: Kom ihåg att ta med “Boken om…”

Torsdag: Idrott Ede, ombyte och dusch

Fredag: 6:ans eller 7:ans tabell, Uteidrott (täckbyxor, jacka,mössa och vantar) ombyte och dusch.