• I måndags hade vi möte i Skolrådet, protokoll kommer ut på hemsidan inom kort.
  • Tisdag: Bokbussen kommer. Ta med era gamla låneböcker.
  • Fredag vecka 9 är det inplanerat familjedag i Kajvall. Enligt tradition åker alla dit med sina familjer, möjlighet till slalom, längdåkning och madrassåkning. Egen matsäck med grillmöjligheter. Serveringen är öppen för att kunna köpa fika och lättare mat. Skolan hyr anläggningen så inga kostnader för liftkort. Ingen möjlighet till att hyra utrustning. Just nu håller vi tummarna för att kylan ska återkomma och att det ska börja snöa så att vi kan genomföra dagen som planerat. Om det milda vädret fortsätter kommer vi att ändra planerna för dagen, beslut tas under vecka 8. Meddela er klasslärare under vecka om ni ej har möjlighet att åka med familjen utan behöver skjuts med personalen.

Nu har vi startat upp ett nytt tema om yrken. Vi startade i tisdags med charader och sedan jobbade klassen i små grupper och skrev ner så många yrken de kom på. Det blev en lista med 50 yrken! På eftermiddagen besökte vi Oskar W:s pappa Anders som är bonde. Text och bilder från besöket hittar ni på hemsidan. Temat sträcker några veckor och kommer att innehålla besök, film, beskrivningar, tankar om drömyrke och mycket mer. Prata gärna om era yrken hemma och vad ni gör på jobbet.

Veckans bokstav är H. På bilden närmade vi oss yrket konstnär! Vi använde oss av pensel, palett och grundfärgerna gul, röd och blå. Sedan testade vi att blanda och skapa nya färger. Vi avslutade med att skapa ett valfritt konstverk med dessa grundfärger. Alla barnen jobbade så bra och vilka fina konstverk! Hoppas ni fått njuta av dem hemma. 1:orna har även jobbat engelska där vi började med nytt område – animals. Idag har vi haft problemlösning i matematik. De jobbade två/två och löste i sin takt. Efteråt lyssnade vi på varandras lösningar. Jätteduktiga! Denna vecka får de både en läsläxa samt en matteläxa.

Måndag: Vi får besök av Tristans pappa Krister som är deltidsbrandman.

Tisdag: Bokbuss

Fredag: Läxa in! Idrott inomhus – Bobygdsgården. Ombyte samt dusch för fritidsbarnen,

Trevlig helg! önskar Ann-Sofie och Johanna

2-3:an.

VI har jobbat mycket med adjektiv och personbeskrivningar denna vecka. Vi har hittat på och beskrivit låtsas personer samt  ritat av fotografier på folk som vi också beskrivit. Fråga era barn om personerna som de beskrivit. De har beskrivit saker som utseende, arbete, drömmar, familj, boende, saker de gillar och inte gillar mm. Veckans ord kommer från en av våra gemensamma listor. VI har även kollat på några youtube- rymd videos kopplade till rymdtemat. Några vill ha namnen: Space odyssey (David Bowie) The moon (B52s) Satellit (Ted Gärdestd) Planet Claire (B52s)

Läxor: Lämnas ut på fredag och ska in på torsdag.

Stavnings och skrivläxa: Veckans ord, 8 st. rynkor,  tunn,  ögonbryn,  fräknig,  hjälpsam, tystlåten,  knubbig,  orädd, påhittig, vältränade..

Matte: 3:ans multiplikationstabell. Arbetsblad.

Läsläxa: minst 3 ggr 20 minuter gäller fortfarande.

Ha en trevlig helg Mark.

V.8:

Måndag: Enl. schema.

Tisdag: Bokbuss. Sista fiol/cello lektion tillsammans med lärarna från kulturskolan.

Onsdag: Slöjd och musik.

Torsdag och Fredag: Mark är på sin kurs i Stockholm. Bella är i klassen. Idrott inne på fredag om inte vi får snö och skidspår tills dess.

Veckorna rullar på och snart har vi sportlov.

Vi jobbar vidare med påbörjade arbeten. I matten hade vi problemlösning idag. Det var lite klurigt och svårt att förstå hur man skulle tänka men de flesta fick till det ändå.

Vi pratar om fördomar på SO:n. Jätteviktigt ämne att ha diskussioner om. Vi föds ju inte med fördomar utan lär oss dom under uppväxten.

Vi skriver vidare på våra faktatexter i svenskan. I läxa har barnen fått engelska text och glosor samt ett kapitel i “det magiska hjärtat”.

Tis: Bokbuss

Tors: Läxan in! Idrott inomhus. Ta med ombyte, duschgrejer och skor.

Fredag: Läxa delas ut. Idrott inomhus.

Ni har fått hem ett infobrev om ett projekt vi kommer jobba med under våren. Det heter “Barn föds inte med fördomar” och utgår från Glada Hudik-teaterns arbete. Vi kommer göra olika uppgifter, arbeten och se lite film samt diskutera människors olikheter och likheter, begrepp som tolerans, diskriminering mm. Det hela avslutas med att vi går på föreställningen “Trollkarlen från Oz” den 4 maj i Hudiksvall.

Må: Läsläxa till tisdag s 70-71 i Boken om historia.

Tis: Kom ihåg Boken om… samt bokbussböcker.

Tors: Idrott Ede, ombyte och dusch.
Fre: Idrott Bobygda inomhus, ombyte och dusch. Tabeller!

Trevlig helg! /Lina