• Nu är rekryteringen av vikarierande husmor klar och vi välkomnar Cissi Paulsson till oss. Nu går hon intro med Helen och hon börjar sin tjänstgöring efter sportlovet.
  • Måndag: Skolkurator Liz är hos oss hela dagen.
  • Tisdag: Skolsyster Anna-Karin och specialpedagog från Ede är hos oss kl. 12-14.
  • Storsamling: På tisdag träffas hela skolan för Storsamling för trevligheter innan det är dags för lov.
  • Familjedag i Kajvall: Fredag 3/3 genomför vi vår friluftsdag som planerat i Kajvall. Vi ses i Kajvall kl. 9.30. Vi avslutar dagen efter lunch, anläggningen är hyrd till kl. 14.00. Alla åker dit med sina familjer om inget annat är överenskommet med respektive klasslärare. Ingen skolbuss går denna dag. Under dagen finns möjlighet till slalom, längdåkning och madrassåkning. Egen matsäck med grillmöjligheter. Serveringen är öppen för att kunna köpa fika och lättare mat. Skolan hyr anläggningen så inga kostnader för liftkort. Ingen möjlighet till att hyra utrustning.
  • V. 10, Sportlov

Under veckan har vi fortsatt vårt tema med yrken. Vi har tittat på film där olika yrken presenteras. Vi har haft besök av Krister, Tristans pappa, som berättat om sina yrken som inköpare och deltidsbrandman. Efter besöket har klassen jobbat i små grupper utifrån bilder och tankekarta kring olika delar som Krister berättade om och det resulterade i en gemensam text och härliga bilder. De jobbade fantastiskt fint och de samarbetade så bra. Titta in på hemsidan och se vårt arbete. Vår busschaufför Thomas har även besökt oss och klassen fick ställa frågor om hans yrke.

Veckans bokstav är U och på matten har förskoleklassen jobbat med siffran 7 på olika sätt.

1:orna jobbar vidare med kap.7 i matteboken. Detta kapitel ska bli klart under nästa vecka. Just nu tränar vi extra mycket med subtraktion och addition med talen 0-10. Att befästa och automatisera dessa är viktigt, därför kommer de ibland även få dessa i läxa. Vi har avslutat vårt minitema kring rymden. Superfina teckningar med solsystemet pryder nu korridoren. I onsdags hade vi klassråd och denna gång fick Tristan prova på att vara ordförande. Eftersom Daniel var sjuk, fick Tova gå in som ersättare på elevrådet.

Läxfritt för 1:orna tills nästa vecka, eftersom vi är i Kajvall då.

Tis: Vi får besök av Karolina, Oskars mamma, som jobbar på ambulansen.

Fredag: Familjedag i Kajvall. Vi ses där kl 9.30.

Trevlig helg! /Ann-Sofie och Johanna

Vi undersöker, balanserar, väger, tovar och skriver om allehanda olika personer. Veckans ord kommer från temat.

Måndag: Enl. schema

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Musik med Bella

Torsdag: Olivia i klassen

Fredag: Kajvall, vi ses där 9.30.

Läxor:

Veckans ord: balans, tyngdpunkt, tyngdkraft, väga, tappa, lodrätt, kroppen, lättast, tyngst, jämför: År 3  tio ord i meningar. År 2 fem.

Läsläxa:  Minst 3 ggr 20 min. Som ska intygas.

Matte: Tidtagarblad D10

/Mark

Hej på er!

Vi har haft en bra vecka där alla elever har jobbat mycket flitigt. Härligt arbetsklimat!

I musiken börjar klassen bli färdiga med sina musikvideor som de gör tillsammans med Bella. På tisdag har vi storsamling och då kommer vi alla att äntligen få se resultatet. Spännande!

Igår var jag sjuk och då var Johanna i klassen. Klassen skötte sig jättebra. Nu har vi provat vid två tillfällen under mattelektionerna att barnen får lyssna på musik om de vill. Det har fungerat mycket bra och arbetsron är faktiskt optimal! Vi provar vidare. Barnen måste ha med sig egna hörlurar samt att spellistorna ska vara klara så det bara är att starta och lyssna.

Läxan till nästa vecka är att läsa kapitel 18 i boken samt att översätta en engelsk sång till svenska. Man får välja om man vill skriva i drive på datorn och dela med mig eller för hand och lämna in till mig.

Nu kör vi så det ryker en vecka till sen tar vi sportlov. Hoppas vädret håller i sig!

Tis: Skolsyster Anna-Karin finns på skolan.

Tors: Läxan in! Idrott Ede, ombyte och dusch.

Fre: Friluftsdag i Kajvall, vi ses där kl. 9.30. Hör av er till skolan om ni behöver hjälp med skjuts.

Hoppas det går bra med pluggandet hemma! Det är väldigt effektivt att återberätta det man läst. Lyssna på era barn när de berättar och ställ gärna följdfrågor.

Den här pluggplanen är en övning i studieteknik. Jag vet att det är mycket läsning och när vi är klara och har gjort provet på torsdag får ni JÄTTEGÄRNA komma med åsikter (helst via mail lina@bobygdaskola.se) om hur det gått. Bra eller dåligt? För mycket eller för lite? Eller vad som helst som ni tänkt på. Vi kommer att göra liknande uppgifter framöver i SO:n och då är det bra för mig att veta hur det funkat hemma.

Må: Ta med “Boken om Historia”.

Tis: Ta med “Boken om Historia”.

Tors: Prov om 1700-talet.  Idrott Ede, ombyte och dusch.

Fre: Friluftsdag i Kajvall, vi ses där kl. 9.30.

Ha en trevlig helg!   /Lina

.